Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σταϊκουρας: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δισ. το 2014 - θα αξιώσουμε νέα μείωση του χρέους

Σταϊκουρας: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δισ...

Ο προϋπολογισμός έχει κατατεθεί και την Πέμπτη θα τεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Ο Χ. Σταϊκούρας τόνισε ότι με τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού θα αξιώσουμε από τους εταίρους μας, περαιτέρω μείωση του χρέους στη βάση των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 340 εκατ. ευρώ για φέτος, και 2,8 δισ. ευρώ για την επόμενη χρόνια, προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2014 που κατατίθεται στη Βουλή. Προβλέπει επίσης επιστροφή στην ανάπτυξη κατά 0,6%, μείωση της ανεργίας στο 26% και μείωση του δημόσιου χρέους στα 319 δισ. ευρώ.


Ο προϋπολογισμός έχει κατατεθεί και την Πέμπτη θα τεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το ύψος του φετινού πρωτογενούς πλεονάσματος που καταγράφεται στον προϋπολογισμό είναι μια συντηρητική εκτίμηση, καθώς δεν περιλαμβάνει την επιστροφή κερδών από τα κέρδη που κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα.

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι με τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού θα αξιώσουμε από τους εταίρους μας, περαιτέρω μείωση του χρέους στη βάση των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

"Με τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014 αυτά τα πρώτα σημαντικά επιτεύγματα κεφαλαιοποιούνται, παγιώνοντας τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και ενδυναμώνοντας τις συνθήκες για τη σταδιακή επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Να προχωρήσουν οι ευρωπαίοι σε κούρεμα του ελληνικού χρέους που κατέχουν συστήνει στο μεταξύ ο μεγαλοεπενδυτής Τζορζ Σόρος σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, υπενθυμίζοντας ότι το χρέος της χώρας παραμένει μη βιώσιμο. Σύμφωνα με τον Σόρος, η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει γρηγορότερα, αν μειωθεί το χρέος της.

Για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κάνει λόγο με δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup Βίλεμ Μπουίτερ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά