Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκίνησε με επιτυχία η Παιδική Γιορτή "Γιούπιι" στην Αίγλη της Βέσο Μάρε στην Πάτρα

Ξεκίνησε με επιτυχία η Παιδική Γιορτή &q...

Απόψε η εκπαιδευτικός - εμψυχώτρια Αλέκα Ράπτη θα διαβάσει παραμύθια ενώ την Κυριακή έχει προγραμματιστεί σεμινάριο από την Μαριμίλη Ασημακοπούλου

Άνοιξε χθες Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 στην αίθουσα Αίγλη στη Βέσο Μάρε της Πάτρας η Γιορτή των Παιδιών «Γιούπιιι!» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Η εναρκτήρια εκδήλωση που σημείωσε επιτυχία είχε τίτλο "Να σου πω μια ιστορία, Ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι" όπου η εκπαιδευτικός – εμψυχώτρια και αφηγήτρια Αλέκα Ράπτη μοιράστηκε με τα παιδιά εμψυχωτικές ιστορίες για παιδιά, του μεγάλου Αργεντίνου Χόρχε Μπουκάι.

Σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 από τις 18.00 έως και τις 20.00 στην αίθουσα Αίγλη της Βέσο Μάρε, η Αλέκα Ράπτη θα διαβάσει παραμύθια.

Πρόκειται για μια δραματοποιημένη αφήγηση και περιπλάνηση στη γη των συναισθημάτων και της περιπέτειας που στόχο έχει να ταξιδέψει τα παιδιά στους μαγικούς κόσμους που δημιουργούν δύο πολύ υπέροχες ιστορίες, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά ξεκινούν την δική τους περιήγηση στα συναισθήματα και τα ερεθίσματα που τους προκάλεσαν οι ιστορίες!

«Το δέντρο που έδινε» του Shel Silverstein

Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια μηλιά που αγαπούσε ένα αγοράκι».

Έτσι αρχίζει αυτό το όμορφο παραμύθι που το διάβασμα του αφήνει τη γεύση μιας αξέχαστης ευαισθησίας.

Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια απ τα κλαδιά της, σκαρφάλωνε στον κορμό της... κι η μηλιά ήταν ευτυχισμένη. Μα όσο το αγόρι μεγάλωνε, τόσο περισσότερα ζητούσε απ το δέντρο και το δέντρο έδινε, έδινε, έδινε αδιάκοπα. Μέχρι που…

«Το παραμύθι του Έρωτα και της...Τρέλας» (ένα υπέροχο παραμύθι από το Περού)

Μία μέρα συγκεντρώθηκαν σε κάποιο μέρος της γης όλα τα συναισθήματα και οι αξίες του ανθρώπου.

Η Τρέλα αφού συστήθηκε 3 φορές στην Ανία της πρότεινε να παίξουν κρυφτό.

Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε να ακούσει, ενώ η Περιέργεια χωρίς να μπορεί να κρατηθεί ρώτησε: "Τί είναι το κρυφτό;"

O Ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει παρέα με την Ευφορία…

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 697 66 46 111

Επικοινωνία: facebook/γιουπιιι

Είσοδος: 5 ευρώ.

Όσο για την ερχόμενη Κυριακή 22/9 στις 18.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σεμινάριο για παιδιά με την Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, στην αίθουσα ΑΙΓΛΗ, στη Veso Mare

Πληροφορίες: facebook/γιουπιιι κρατήσεις: 697 66 46 111

Ένα δίωρο ταξίδι – εμπειρία για παιδιά από 6 ετών και πάνω

Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά βιώνουν διαδικασίες σωματικής άσκησης, ανακαλύπτοντας δυνατότητες και δεξιότητες του δικού τους σώματος, που μπορεί να μην τις είχαν παρατηρήσει ποτέ!

Πάλι μέσα από το παιχνίδι, μαθαίνουν μια χορογραφία, αλλά και να υλοποιήσουν έναν δικό τους εμψυχωτικό αυτοσχεδιασμό.

Και το ταξίδι τελειώνει με μια χαλαρωτική διαδικασία τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό.

Προσοχή! Το σεμινάριο αυτό δημιουργεί …καλές συνηθειες!

Κόστος συμμετοχής 5 €.

*Η Γιορτή των Παιδιών σχεδιάζεται και οργανώνεται από την ομάδα πολιτισμού και επικοινωνίας AREA 51, τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων και είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας, του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Το «γιούπιιι!» υποστηρίζεται από την Εταιρία Θεάτρου και Τέχνης, «Θέατρο Αγορά» και είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση των σκοπών και των υποδομών του σημαντικού ιδρύματος για παιδιά της Πάτρας «Κιβωτός Αγάπης».

Το «γιούπιιι!» είναι μία νέα παιδική πλατφόρμα της Πάτρας και ξεκίνησε να πραγματοποιείται στην αίθουσα Αίγλη, στον Πολυχώρο της Veso Mare και θα διαρκέσει έως και τις 15 Οκτωβρίου 2013.

Σκανδαλιάρικη μουσική, απρόσμενος χορός, μαγικά παραμύθια, άτακτα γέλια, τρελά τραγούδια, χαρούμενες ζωγραφιές. Είναι εικόνες, χρώματα, συναισθήματα, συγκινήσεις, ανατροπές. Είναι αισιοδοξία, χαρά, δημιουργία και ελπίδα.

Το Παιδικό αυτό Φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικές και χορευτικές θεατρικές παιδικές παραστάσεις, νεανικές θεατρικές ομάδες του BOB Theatre Festival, θέατρο Σκιών, κινούμενα σχέδια, ταινίες μικρού μήκους, εργαστήρια γεμάτα μουσική, χορό, εικόνες και φαντασία, αλλά και παρουσιάσεις παιδικών και νεανικών βιβλίων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture