Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εργαστήρια θεάτρου, κίνησης και χορού αυτό το σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του ReCulture 2 στην Πάτρα

Εργαστήρια θεάτρου, κίνησης  και χορού α...

Το εικαστικό φεστιβάλ ξεκίνησε με επιτυχία την Κυριακή 1/9

Με επιτυχία ξεκίνησε το εικαστικό φεστιβάλ ReCulture 2 στην Πάτρα. Στο πλαίσιο του έχουν προγραμματιστεί και εκπαιδευτικά προγράμματα με το κόστος συμμετοχής για όλα τα προγράμματα να είναι 5 ευρώ.

Οι λίστες συμμετοχής συμπληρώνονται με σειρά προτεραιότητας.

Οι χώροι διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι: Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 12-14), Σκαγιοπούλειο (Σολωμού 85 και Ιεροθέου), το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιείται για πρώτη φορά για πολιτιστική εκδήλωση καιΑποθήκες Μπάρι, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας (Όθωνος Αμαλίας 6).

Η ενημέρωσή των ενδιαφερομένων για τον ακριβή χώρο διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα γίνεται πριν την έναρξη του, μέσω e-mail, μέσω τηλεφώνου, ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Art in Progress (www.artinprogress.eu), ανάρτηση στο Facebook της Art in Progress.

Πληροφορίες / εγγραφές

Ξενοδοχείο Βυζαντινό: κάθε ημέρα, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας (Ρήγα Φεραίου 106). Τηλέφωνο επικοινωνίας: καθημερινά 10:00 - 13:00 6995590496.

- Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου (10.00 – 13.00)

Εργαστήριο Θεάτρου: «Μέσα Σώμα»

Αντώνης Μυριαγκός (Ηθοποιός)

Το εργαστήριο απευθύνεται, σε όσους θέλουν να διερευνήσουν τις εκφραστικές τους επιθυμίες, μέσα από ένα συλλογικό πνεύμα εργασίας με μόνο εργαλείο το σώμα, μέσα από ασκήσεις με μοναδικό άξονα τη κοινόχρηστη ενέργεια, παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς, που ενισχύουν τα αντανακλαστικά και την αυτοσυγκέντρωση.

Ηλικία: 15 και άνω

Συμμετέχοντες: 20 άτομα / Συνολικά: 20 άτομα

- Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου (17.00 – 21.00)

Εργαστήριο Χορού: «Κινητική Ανάγνωση»

Αντιγόνη Γύρα (Χορογράφος)

Μέσα από την "κινητική ανάγνωση" μπορούμε να ανακαλύψουμε την κίνηση που κρύβει κάθε είδους κείμενο και να δημιουργήσουμε κινητικό υλικό με αυθορμητισμό το οποίο να είναι ταυτόχρονα δραματουργικά ισχυρό.

Η "κινητική ανάγνωση" ενισχύει τα δημιουργικά εργαλεία των ανθρώπων που ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες αλλά και των εκπαιδευτικών που ψάχνουν να βρουν νέους τρόπους για να βοηθήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν τα εκφραστικά σωματικά τους μέσα.

Ρήματα, επιρρήματα, προθέσεις και σύνδεσμοι χορεύουν μαζί μας έναν αποκαλυπτικό χορό.

Ηλικία: 18 και άνω

Συμμετέχοντες: 25 άτομα / Συνολικά: 25 άτομα

- Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου (17.00 – 20.00)

Εργαστήριο Θεάτρου: «Σώμα και Συνειδητότητα»

Δέσποινα Σιδηροπούλου (Σκηνοθέτης, Ηθοποιός)

Σκοπός της διδασκαλίας, μέσα από μια σειρά ασκήσεων, αυτοσχεδιασμών, "περιορισμών" όπως τις ονομάζω, είναι να δοθεί η δυνατότητα στον ερμηνευτή να μάθει να ακούει το σώμα του και όλα όσα αυτό έχει να του αποκαλύψει.Τι σημαίνει "να φύγω από το μυαλό μου και να μπω μέσα στο σώμα μου, επιτρέποντας τη ροή στη σχέση μου με τον εαυτό μου και τα μέλη της ομάδας.

Η δυνατότητα ανοίγματος και αναγνώρισης του "εσωτερικού χώρου" με στόχο την απελευθέρωση του εκφραστικού δυναμικού του ερμηνευτή, σημαίνει να βιώνω τη δημιουργική λειτουργία με ελευθερία και να την απολαμβάνω. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν τα εκφραστικά τους μέσα. Δεν απαιτούνται τεχνικές δεξιότητες.

Ηλικία: 18 και άνω

Συμμετέχοντες: 20 άτομα / Συνολικά: 20 άτομα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture