Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πληγή για τα δημόσια ταμεία η νυχτερινή διασκέδαση

Πληγή για τα δημόσια ταμεία η νυχτερινή διασκέδαση

Ποιες οι πιο συνηθισμένες πρακτικές φοροδιαφυγής

Στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο υπολογίζεται το ύψος της φοροδιαφυγής... της νύχτας, όταν ο τζίρος των κέντρων διασκέδασης ετησίως υπολογίζεται σε 10 δισ. ευρώ.

Υποτιμολογημένα νυχτοκάματα καλλιτεχνών, αμοιβές που κινούνται μέσω off shore, συνεργασία σε καλοκαιρινές συναυλίες με συλλόγους για να μειώνεται ο ΦΠΑ αποτελούν μερικές από τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, ενώ και οι αποδείξεις αποτελούν σπάνιο είδος.

Ειδικότερα, οι αμοιβές των καλλιτεχνών εμφανίζονται συχνά υποτιμολογημένες και οι καταστηματάρχες φροντίζουν να καλύψουν τη διαφορά μη κόβοντας αποδείξεις.

Οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, που έχουν τη δυνατότητα να μην αποδίδουν ούτε ένα ευρώ φόρο πέρα από τον προβλεπόμενο ΦΠΑ 13%, αποτελούν βασικό "όχημα" για φοροδιαφυγή. Έτσι, μεγάλα ονόματα κλείνουν τους καλοκαιρινούς μήνες συναυλίες σε όλη τη χώρα γνωρίζοντας ότι μέσω των σωματείων μπορούν να βάλουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους. Συχνό φαινόμενο είναι και οι συναυλίες να διοργανώνονται από συλλόγους και από πίσω να κρύβονται ιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά το κόλπο με τις off shore, οι οποίες ανήκουν σε κάποιες περιπτώσεις στους ίδιους τους καλλιτέχνες, εκείνοι όμως εμφανίζονται ως απλοί υπάλληλοι και καταλήγουν να εισπράττουν το σύνολο της αμοιβής.

Άλλα τεχνάσματα φοροδιαφυγής στα οποία καταφεύγουν οι καταστηματάρχες είναι η χρήση εισαγόμενων ποτών συχνά χωρίς παραστατικά για να βάζουν στην τσέπη τον ΦΠΑ, αλλά και η μη έκδοση απόδειξης για:

Τα δεύτερα ποτά

Τα λουλούδια που είναι φθηνά και εισαγόμενα

Τις υπηρεσίες της γκαρνταρόμπα παρουσιάζοντας τα έσοδα ως μπουρμπουάρ

Τις υπηρεσίες πάρκιγκ, όπου μια θέση στάθμευσης σε... δημόσιους χώρους, όπως δρόμοι και πεζοδρόμια, πληρώνονται ακριβά!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά