Δήμος Καλαβρύτων – Πολιτιστικός Αύγουστος 2013 - Όλες οι εκδηλώσεις

Culture

Πλούσιο το πρόγραμμα

08/08/2013 17:07

Μοιραστείτε το άρθρο:


Δήμος Καλαβρύτων – Πολιτιστικός Αύγουστος 2013 - Όλες οι εκδηλώσεις  Πλούσιο το πρόγραμμα
 

Πλήθος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων, στα Καλάβρυτα και στις άλλες Τοπικές του Κοινότητες, με τον τίτλο «Πολιτιστικός Αύγουστος 2013».
Οι εκδηλώσεις αυτές, στηρίζονται στην πολιτιστική δημιουργία του ίδιου του Δήμου, μέσα από τις τάξεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του, στη συνδιοργάνωση χορευτικών και παραδοσιακών προγραμμάτων, με τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο της Πάτρας και στην υποστήριξη σημαντικών ψυχαγωγικών και θεατρικών παραστάσεων.
Τις εξαίρετες αυτές εκδηλώσεις του Δήμου, συμπληρώνουν και σωρεία λαϊκών πανηγυριών, ανταμωμάτων, συναπαντημάτων και άλλων εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς του Δήμου μας, που σε πείσμα των καιρών και της οικονομικής κρίσης, επιμένουμε να στηρίζουμε την παράδοση, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.
Ο «Πολιτιστικός Αύγουστος 2013» περιλαμβάνει: α) συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαβρύτων, β) παρουσίαση της τραγωδίας του Αισχύλου «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» στην Κλειτορία  και στον ιστορικό χώρο του Αρχαίου Κλείτορα, γ) Ορχήστρα με δημοτική μουσική, στο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα στην Κλειτορία και στα Καλάβρυτα, δ) Ορχήστρα με δημοτική μουσική, σε εκδήλωση στη Δάφνη και θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαβρύτων.
Αναλυτικά, ο «Πολιτιστικός Αύγουστος 2013», στο Δήμο Καλαβρύτων, έχει ως εξής:
1). Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, συνεχίζει τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις, πραγματοποιώντας περιοδεία στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
·    Πρώτος σταθμός είναι η Κέρτεζη. Την Παρασκευή  9  Αύγουστου 2013, με ώρα έναρξης 9:00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του χωριού, θα παρουσιαστεί το καλοκαιρινό πρόγραμμα της μπάντας, που περιλαμβάνει μουσική από το κλασικό ρεπερτόριο, μουσική από τον κινηματογράφο, rock και pop επιτυχίες, καθώς και γνώστες ελληνικές μελωδίες.
·    Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 10 Αύγουστου 2013, η Φιλαρμονική θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της, στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας. Η συναυλία θα αρχίσει στις 9:00 μ.μ.
·    Τα Καλάβρυτα είναι ο επόμενος σταθμός και στην καθιερωμένη Αυγουστιάτικη συναυλία, οι μουσικοί της μπάντας θα γεμίσουν με μελωδίες την κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013. Η συναυλία θα αρχίσει στις 9:00 μ.μ.
·    Τη Δευτέρα 12 Αύγουστου 2013, με rock διάθεση, θα διασκεδάσει τους ακροατές της, στην όμορφη πλατεία της Γουμένισσας. Η συναυλία θα αρχίσει στις 9:00 μ.μ.
·    Ο επόμενος σταθμός της περιοδείας της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι η Αροανία (Σοπωτό). Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, στην κεντρική και ιδιαίτερα γραφική πλατεία του χωριού, οι παραβρισκόμενοι θα απολαύσουν ένα μουσικό ταξίδι με όχημα τους ήχους των πνευστών. Η συναυλία θα αρχίσει στις 9:00 μ.μ.
·    Ακολουθεί η Δάφνη, στο χώρο της πλατείας κάτω από το πανέμορφο κιόσκι, την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013, με ώρα έναρξης της συναυλίας στις 9:00 μ.μ.
Η Φιλαρμονική Καλαβρύτων θα συνεχίσει την περιοδεία της και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.
2). ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ», την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 και ώρα 8:30 μ.μ. στην Κλειτορία, από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΧΜΗ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη και μετάφραση Κώστα Πολιτόπουλου.
3). Πλούσιο Πρόγραμμα με Δημοτικά Παραδοσιακά Τραγούδια από την Ορχήστρα του συμπατριώτη μας Θεόδωρου (Λάκη) Γεωργακόπουλου, σε συνδιοργάνωση με τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο της Πάτρας, στα πλαίσια του 12ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας, την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013 στις 8:00 μ.μ. και στα Καλάβρυτα (κεντρική πλατεία) το Σάββατο 17 Αυγούστου Αυγούστου 2013 στις 8:00 μ.μ.
4). Δημοτικά Παραδοσιακά Τραγούδια και Χορευτικό Πρόγραμμα, από το Συγκρότημα του Φάνη Φωτόπουλου, στη Δάφνη το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 Αυγούστου στις 8:00 μ.μ.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε, στις παραπάνω εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων και σ’ όσες ακολουθήσουν, ώστε, στην περιοχή μας, στη σημερινή δύσκολη εποχή της κρίσης και της μιζέριας, να δώσουμε έναν τόνο χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας, στηρίζοντας τον πολιτισμό και την ιστορία μας και αναβιώνοντας τις παραδόσεις και τα έθιμά μας.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 08/08/2013 17:07

Τυπώθηκε: 19/04/2019 19:50

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/214303

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο παράδεισος δεν είναι μακριά από την Πάτρα - Βρίσκεται πίσω από το  μοναστήρι του Ομπλού! ΦΩΤΟ Ο παράδεισος δεν είναι μακριά από την Πάτρα - Βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι του Ομπλού! ΦΩΤΟ
Θλίψη για το χαμό της 47χρονης Τζίνας Αχτύπη Θλίψη για το χαμό της 47χρονης Τζίνας Αχτύπη
Πάτρα: Δικυκλιστής εκτοξεύτηκε στο καπό αυτοκινήτου μετά από τροχαίο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Πάτρα: Δικυκλιστής εκτοξεύτηκε στο καπό αυτοκινήτου μετά από τροχαίο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Νέα παράταση για το Κτηματολόγιο – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για όλες τις περιοχές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία Νέα παράταση για το Κτηματολόγιο – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για όλες τις περιοχές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία
Πάτρα: Ξεγυμνώθηκε και άρχισε να πετά πέτρες στους περαστικούς! Πάτρα: Ξεγυμνώθηκε και άρχισε να πετά πέτρες στους περαστικούς!
Τι ανοίγει στο παλιό Καβούρι της Πάτρας, στη συμβολή της Ηρ. Πολυτεχνείου με την Κανελλοπούλου - ΦΩΤΟ Τι ανοίγει στο παλιό Καβούρι της Πάτρας, στη συμβολή της Ηρ. Πολυτεχνείου με την Κανελλοπούλου - ΦΩΤΟ
Άνδρας σωριάστηκε στο έδαφος στο κέντρο της Πάτρας από καρδιακό επεισόδιο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ Άνδρας σωριάστηκε στο έδαφος στο κέντρο της Πάτρας από καρδιακό επεισόδιο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Ξέρετε γιατί δεν σαπίζουν, παρά τα χρόνια, τα...ξύλα στα παλιά κτίρια της Πάτρας; ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Ξέρετε γιατί δεν σαπίζουν, παρά τα χρόνια, τα...ξύλα στα παλιά κτίρια της Πάτρας; ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Εδώ βρέθηκε το νεκρό μωρό στο Αίγιο - Απολυμαίνουν με ασβέστη οι γείτονες - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες - BINTEO Εδώ βρέθηκε το νεκρό μωρό στο Αίγιο - Απολυμαίνουν με ασβέστη οι γείτονες - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες - BINTEO
Πώς πρώην ιδιωτική κλινική της Πάτρας έγινε πρωτότυπο συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών! Πώς πρώην ιδιωτική κλινική της Πάτρας έγινε πρωτότυπο συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών!