Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πρέσβης του Ισραήλ παρακολούθησε χθες τις "Τρωάδες" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Προσκάλεσε τον θίασο στην Ιερουσαλήμ

Ο Πρέσβης του Ισραήλ παρακολούθησε χθες ...

Την παράσταση υπολογίζεται ότι είδαν στο Κάστρο της Πάτρας κοντά στους 3.000 θεατές

Με κατάμεστο όπως αναμενόταν το θεατράκι των 300 σχεδόν θέσεων που έχει στηθεί μπροστά από τον προμαχώνα του Κάστρου της Πάτρας έπεσε χθες Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 το βράδυ, η αυλαία των 9 παραστάσεων των "Τρωάδων" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, περίπου ένα τέταρτο μετά την έναρξη της παράστασης με εντολή των υπευθύνων του θεάτρου και του καλλιτεχνικού διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή, τουλάχιστον 50 άτομα που δεν είχαν μπορέσει να βρουν εισιτήριο και περίμεναν έξω από την είσοδο του Κάστρου, τους επιτράπηκε να περάσουν στο χώρο και να δουν την παράσταση.

Ανάμεσα στο κοινό της χθεσινής τελευταίας βραδιάς των "Τρωάδων" στην Πάτρα, ήταν ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, ο οποίος μάλιστα απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Αμπαζή να παρουσιαστούν οι "Τρωάδες" και στο Ισραήλ (στην Ιερουσαλήμ ή το Τελ Αβίβ).

Ακόμα παρόντες χθες ήταν ο ηθοποιός Ηλία Κουκαλάνι, ο γνωστός Γερμανός σκηνοθέτης κ. Ζάιμπελ, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λοτσάρης, ο γιος του οποίου παίζει στην Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων "Θανάσης Τσιπινάκης" που μετέχει στην παράσταση, κ.α. Επίσης παρέστησαν οι κ.κ. Θόδωρος Δούρος, Πλάτων Μαρλαφλέκας και ο περιφερειακός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας κ. Ασημακόπουλος.

Πλέον το ενδιαφέρον του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μετά από μία μικρή χρονική ανάπαυλα που θα υπάρξει για να ξεκουραστούν οι ηθοποιοί, είναι οι 2 παραστάσεις στην Επίδαυρο, στο πλαίσιο του φετινού Ελληνικού Φεστιβάλ, στις 23 και 24 Αυγούστου. Ο θίασος θα κάνει την 1η του πρόβα στην Επίδαυρο στις 18 Αυγούστου.

Στο μεταξύ πολλές είναι οι προσκλήσεις που έχει δεχτεί το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για να μεταφέρει τις "Τρωάδες" του Ευριπίδη και σε άλλα μέρη και φεστιβάλ της Ελλάδας όπως των Φιλίππων, της Συκεώνας στη Θεσσαλονίκη ή τα Φεστιβάλ Βύρωνα και Πέτρας στην Αθήνα. Ωστόσο όπως έχει πει ο κ. Αμπαζής, δυστυχώς λόγω υπέρογκου κόστους μετακίνησης του θιάσου (κοντά 20 ηθοποιοί, 30 μέλη της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων και οι τεχνικοί) έστω και μία μίνι περιοδεία της παράστασης είναι απαγορευτική.

Έτσι μετά την Επίδαυρο το μόνο σίγουρο είναι μία ακόμα παράσταση αυτή τη φορά στον επιβλητικό χώρο του Ηρωδείου στην Αθήνα το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2013.

Να θυμίσουμε ότι την Εκάβη υποδύεται η Άννα Κοκκίνου, την Ελένη η Κατερίνα Διδασκάλου, την θεά Αθηνά η Κόρα Καρβούνη, την Ανδρομάχη η Δανάη Σαριδάκη,την Κασσάνδρα η Τζωρτζίνα Δαλιάνη, τον Ταλθύβιο ο Απόστολος Πελεκάνος και τον Μενέλαο ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης.

Στην αρχή της παράστασης ακούγεται ηχογραφημένη η φωνή του Μιχαήλ Μαρμαρινού ως Ποσειδώνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture