Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Ηρώ μαζί με τον Αργεντίνο Javier Di Ciriaco και το Πατρινό σχήμα Nuevo Siete Ensemble απόψε και το Σάββατο 13/7 στη Μικρή Επίδαυρο

Η Ηρώ μαζί με τον Αργεντίνο Javier Di Ci...

Παρουσιάζουν την μουσική παράσταση τάνγκο με τίτλο «Querer»

Η αξιόλογη Πατρινή ερμηνεύτρια, πιανίστα και μουσική δημιουργός Ηρώ Λεχουρίτη σήμερα 12 και το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 στις 21.30, πραγματοποιεί δύο ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις με τίτλο «Querer» στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στο πλαίσιο του φετινού Ελληνικού Φεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου).

Mαζί της θα έχει, τον Αργεντίνο ερμηνευτή του Sexteto Milonguero, Javier Di Ciriaco, το Πατρινό ορχηστρικό σχήμα «Nuevo Siete Ensemble» του Χάρη Πεγιάζη και την Ζωή Τηγανούρια στο ακορντεόν, σε ένα πρόγραμμα τάνγκο και υπέροχης Αργεντίνικης μουσικής.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών, ερμηνευτικά η Ηρώ πάντα κοίταζε προς τα εκεί, προς τις λεωφόρους και τις μεγάλες ταχύτητες της Δύσης. Τώρα, η Ηρώ φτάνει στο νότιο άκρο, εκεί που ο δυτικός κόσμος μπλέκεται με το λαϊκό αίσθημα των δρόμων.

Ο τίτλος της μουσικής αυτής συνάντησής «Querer» δεν είναι τυχαίος. Σημαίνει να θες, να δίνεσαι, να παθιάζεσαι με κάτι που δεν ξέρεις αν είναι τραγούδι που χορεύεται ή χορός που τραγουδιέται.

Η Ηρώ την περασμένη εβδομάδα μίλησε στο thebest.gr για όλα, για τις παραστάσεις αυτές που ήταν δική της ιδέα και πρόταση προς το Ελληνικό Φεστιβάλ και τον καλλιτεχνικό του διευθυντή Γιώργο Λούκο, για το τάνγκο, τον Javier Di Ciriaco που έρχεται για 1η φορά από το Μπουένος Άιρες στην Ελλάδα αποκλειστικά για τις δύο αυτές παραστάσεις, για το παραπάνω άγχος και προσμονή που της προσδίδει ο μαγικός χώρος της Μικρής Επιδαύρου αλλά και για την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια στο τραγούδι, το Πατρινό σύνολο Nuevo Siete Ensemble.

Επίσης σχολίασε την οικονομική κρίση που συνεχίζεται ακάθεκτη στη χώρα μας αλλά και το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

«Ναι, όλο αυτό ξεκίνησε όταν ήρθε ο διευθυντής του Φεστιβάλ, κύριος Λούκος, στο Ηalf Νote jazz club όπου έκανα ένα αφιέρωμα στην Shirley Bassey και το οποίο πήγε πολύ καλά και ήταν sold out και τις δυο μέρες. Μου πρότεινε να κάνω μια πρόταση στο Φεστιβάλ. Σκέφτηκα λοιπόν κάτι που δεν έχει γίνει σε ένα τέτοιο χώρο ξανά και κάτι που θα ήταν και για μένα μεγάλη πρόκληση ερμηνευτικά. Πρότεινα στο nuevo siete ensemble από την Πάτρα ξέροντας ότι πρόκειται για μια πολύ καλή μπάντα του είδους», εξήγησε στο thebest.gr η Ηρώ.

Όσο για το σχήμα των «Nuevo Siete Ensemble» που αποτελείται από 7 εξαιρετικούς μουσικούς, με τους οποίους είχε κάνει και μία συναυλία στην «Πολιτεία», στην Πάτρα, η Ηρώ τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει "Πατρινή σύμπραξη", γιατί απλά δεν πιστεύω σε κανενός είδους ταμπέλα ή τίτλο, οι άνθρωποι μέσα από τις επιλογές τους καθορίζουν τη ζωή και τη μοίρα τους. Η γνωριμία μας είναι παλιά και θαυμάζω τα παιδιά, όχι μόνο γιατί είναι εξαιρετικοί σολίστες όλοι τους, αλλά γιατί αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν και μάλιστα σε ένα χώρο και ένα χρόνο "αρνητικό", χωρίς καμία στήριξη ή βοήθεια από κανένα.

Μόνο με το πείσμα και την προσωπική τους δουλειά αμέτρητων ωρών και αυτοθυσίας. Και είμαι σίγουρη ότι θα τους αποδοθεί αυτό που τους αξίζει. Γι' αυτό τους πρότεινα να συνεργαστούμε και δεν πρότεινα απλά σε 10 επαγγελματίες να "βγάλουν" τη δουλειά....

Γιατί πιστεύω πολύ σε νέους που δεν επαναπαύονται στις "δάφνες του μικρού βασιλείου" τους και γιατί νιώθουν μια εσωτερική ανάγκη να πάνε "παρακάτω"... Αυτοί οι πραγματικά μοναδικοί σολίστες θα ηχήσουν μέσα στη νύχτα στα μάρμαρα της Μικρής Επιδαύρου και θα κάνουμε μαζί ένα μεγάλο ταξίδι στο χώρο και το χρόνο του τάνγκο. Με όλο το πάθος και την αγάπη για την ίδια τη μουσική».

*Το Nuevo Siete Ensemble συγκροτούν οι Μαρία Γούτου (βιολί), Σέργιος Σοϊλές (φλάουτο), Νίκος Σκεπαρνιάς (κιθάρα), Χρήστος Τσαντούλης (πιάνο), Χάρης Πεγιάζης (κόντρα μπάσο), Κώστας Κονδύλης (κρουστά) και Άρτεμις Βαβάτσικα (ακορντεόν - μπαντονεόν).

Στην παράσταση συμμετέχουν και οι χορευτές της σχολής “Baile del barrio” Κώστας Νικολαϊδης και Δανάη Ζευγαδίνα.

Η ενορχήστρωση είναι του Χάρη Πεγιάζη.

Σολίστ θα είναι η Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν).

Τα εισιτήρια κοστίζουν 25, 20 ευρώ, 10 ευρώ για τους φοιτητές και τους άνω των 65 ετών και 5 ευρώ για άνεργους και ΑμεΑ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture