Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Τίποτα δεν πάει χαμένο στο Καρναβαλικό Εργαστήρι - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Τίποτα δεν πάει χαμένο στο Καρναβ...

Δημιουργία και ανακύκλωση πάνε μαζί

Γέμισε με παιδικές φωνές και χαρούμενα χαμόγελα ο χώρος του  Εργαστηρίου Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων στο Πετρωτό, όπου το περασμένο Σάββατο το πρωί μεταμορφώθηκε σε πεδίο μιας δημιουργικής εκπαιδευτικής διεργασίας που συνδύασε την ψυχαγωγία και τη μάθηση για τα παιδιά.

Συγκεκριμένα 400 μαθητές από 21 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) συμμετείχαν στις δράσεις με τίτλο «Τίποτα δεν πάει χαμένο» βασισμένες στην ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση. Ήταν ένα εργαστήριο σε εικαστική κατασκευή που αποτέλεσε τη συνέχεια του διήμερου βιωματικού σεμιναρίου εκπαιδευτικών που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αγορά Αργύρη και ήταν ιδέα της «Αrt in Progress». Το σεμινάριο επιμόρφωσης αφορούσε στη δημιουργία γλυπτών με ανακυκλούμενα ή επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

Το περασμένο Σάββατο το πρωί τα παιδιά με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών του Εργαστηρίου Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων και τη συμμετοχή της Ομάδας Εθελοντών Ε του Δήμου και μελών της «Art In Progress», βασίστηκαν στα προσχέδια και στους όγκους που παρείχε το Καρναβαλικό Εργαστήρι και έφτιαξαν τα γλυπτά τους χρησιμοποιώντας υλικά ανακύκλωσης και αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Μάλιστα το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 20 Απριλίου το πρωί στον ίδιο χώρο του Πετρωτού όπου τα παιδιά θα βάψουν τις κατασκευές τους.

Η Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» συμμετέχει στις δράσεις που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών, τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο πολιτιστικός φορέας «Art In Progress», με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Διαχείρισης Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Πολιτικής Προστασίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture