Εναρμονισμένα πρότυπα καθαρισμού πριν το στρώσιμο των χαλιών

Υγεία+

Διαβάστε τα βασικά βήματα πριν το στρώσιμο των χαλιών

01/10/2012 16:40

Μοιραστείτε το άρθρο:


Εναρμονισμένα πρότυπα καθαρισμού πριν το στρώσιμο των χαλιών Διαβάστε τα βασικά βήματα πριν το στρώσιμο των χαλιών
 

Μπορεί το κρύο να μην έκανε την εμφάνισή του ως προμήνυμα του χειμώνα, όμως το κύριο μέλημα όλων είναι στο κόστος της χειμωνιάτικης  θαλπωρής στο σπίτι. Άρχισαν οι πρώτες φροντίδες για το στρώσιμο του σπιτιού, με το να βγουν στον ήλιο οι κουρελούδες της γιαγιάς, οι μοκέτες και τα συνθετικά  ως τα ολόμαλλα ή ολομέταξα χαλιά.

«Τα σπίτια ντύνονται πιο νωρίς για να κρατήσουν την φθινοπωρινή ζεστασιά για τον χειμώνα»

Εσείς «έχετε φροντίσει» τα χαλιά που θα στρώσετε φέτος;

Τα τελευταία χρόνια οι τάσεις των καταναλωτών στην Ελλάδα, για μια Βελτιωμένη Ποιοτικά Διαβίωσης, έχουν αλλάξει κατά πολύ και τείνουν όλο και περισσότερο προς τις Οικονομικότερες Εναλλακτικές Λύσεις, η οποίες θα συνδέουν την Εναρμόνιση των Δαπανών με την Ποιότητα των Παρερχομένων Υπηρεσιών στον Καθαρισμό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να συνδέουν την υγεία με τον εσωτερικά περιβάλλοντα χώρο, να βλέπουν πιο ακριβές τις  φτηνές λύσεις της «εύκολης-πρόχειρης συμβατικής καθαριότητας», σε σχέση πάντα με τα ποιότητα, είτε γιατί τις πληρώνουν με επιπτώσεις στην υγεία λόγω της εσωτερικής επιμόλυνσης από τους ανακυκλωνόμενους "ρυπογόνους μολυσματικούς παράγοντες", είτε με οικονομικές επιβαρύνσεις στην περιουσία τους κλπ

Βασικά βήματα πριν το στρώσιμο των χαλιών.

● Μπορεί να τα έχετε φροντίσει και να τυλίξατε με «υλικό που επιτρέπει στο χαλί να αναπνέει»,να τα φυλάξατε σε χώρο “σκοτεινό χωρίς υγρασία”, να τους βάλατε κάποιο «σκοροκτόνο η καθαρό φωτιστικό πετρέλαιο».

● Στο χειροποίητο χαλί σας, ως ζωντανός οργανισμός που πρέπει να αναπνεύσει, να το ανοίξατε στον ήλιο και τον αέρα για μια – δύο ώρες, όπως και τις μοκέτες και τα συνθετικά χαλιά, για να «αεριστούν».

● Πριν τα στρώσετε, για τον καθαρισμό τους χρησιμοποιήσατε την ηλεκτρική σας σκούπα, σκουπίσατε κόντρα στο πέλλος για να απομακρύνεται τη υπόλοιπη «σκόνη» και μετά προς την φορά του πέλους για το στρώσιμο του.  Μπορεί να τα δώσατε καθαρισμό και φύλαξη, αλλά για να γνωρίζετε αν είναι καθαρό η «υποτίθεται καθαρό».

Κάντε ένα απλό test

● Σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα το χαλί σας πολύ-πολύ προσεκτικά, γυριστέ το ανάποδα και χτυπήστε το στην “ράχη” η πατήστε το χοροπηδώντας. 
● Αν δεν βγάλει τίποτα στρώστε το και φροντίστε για την σωστή συντήρηση του. 
● Αν βγάλει έστω και «λίγη σκόνη» τότε μην κάνετε τίποτα.

Προσοχή: Ίσως και να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Με αυτόν τον απλό τρόπο διαπιστώνετε ότι πολλές φορές η καθαριότητα, που θέλετε να κάνετε για οικονομία με τις «απλές ηλεκτρικές σκούπες» αλλά και  ο «φτηνός καθαριστής σας»  δεν είναι ο «μεγαλύτερος εχθρός»  σε αυτά που ευημερούν μέσα στο χαλί σας, αλλά μπορούν να γίνουν ο «καλύτερος τους φίλος».

Όταν η συμβατική καθαριότητα, που μέχρι τώρα γνωρίζατε είναι παρελθόν, δημιουργείται Επιτακτική Ανάγκη για την επίτευξη άμεσων εφαρμογών με τα Εναρμονισμένα πρότυπα καθαρισμού μιας αποτελεσματικής διαχείρισης του εσωτερικού περιβάλλοντος χώρου, ώστε να καθιστούν απαραίτητη την επαγγελματική συνεργασία, με έναν Σύμβουλο-Επιστημονικό Διαγνώστη (Cleaning Advisor). Η υποστήριξη της υπηρεσίας i-clean στο 2104829839 με έναν Σύμβουλο-Επιστημονικό Διαγνώστη (Cleaning Advisor) θα μπορεί να είναι πάντα δίπλα σας.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι διατήρηση ενός καθαρού χώρου δεν είναι περίπλοκη, αλλά πρέπει να καταβάλλουμε περισσότερη συνειδητή προσπάθεια όλοι. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές οι συμβουλές , τα μηχάνημα καθαρισμού η και οι υπηρεσίες καθαρισμού, που προσφέρονται είναι ελλιπείς ή εντελώς ακατάλληλες, γενικές χωρίς την αποτελεσματικότητα της εξειδίκευσης.

Μπορεί για την ανάγκη του καθαρισμού ταπήτων και υφάνσιμων επιφανειών, στο Σωματείο μέσα από τον κανονισμό δεοντολογίας, τα Σεμινάρια Επαγγελματικής Κατάρτισης αλλά και τις Ημερίδες να αναφέρουν ότι οι παρερχόμενες υπηρεσίες δεν είναι μόνον θέμα αισθητικής αλλά και υγείας.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι, δεν μπορεί να εξαλειφθεί το πρόβλημα της ενασχόληση των ατόμων που προσφέρουν υπηρεσίες στο επάγγελμα, χωρίς να γνωρίζουν στοιχειώδεις κανόνες από καθαρισμό.

Είναι ένας από τους επιπλέον λόγους που πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές, όταν παραλαμβάνουν χαλιά από άτομα  που προσφέρουν υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές, η και από καθαριστές οι οποίοι δεν έχουν κάνει Εναρμόνισ η των Δαπανών με την Ποιότητα των Παρερχομένων Υπηρεσιών που συμφώνησαν με τον καταναλωτή.

Προσοχή χρειάζεται και στην επιλογή του Επαγγελματία Καθαριστή ταπήτων – ταπετσαριών, για την επιμελημένη εφαρμογή των Προγραμμάτων στις  Bio-Εφαρμογές Καθαρισμού.

Τώρα που το έχετε συνειδητοποιήσει, δεν θα συνεχίσετε να περιμένετε μένοντας στο «υποτίθεται καθαρό που είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο», είτε ψάχνοντας φτηνές λύσεις από μονοί σας, είτε από αυτόν που σας το πούλησε από την τηλεόραση η τι Ιντερνετ, είτε από έναν καθαριστή η και στενοκαθαριστή, που δεν γνωρίζετε που και ποιος του τα πλένει αλλά και που τα φιλάει.

Η ανάγκη Μέριμνας για την Υγεία, μέσα από την διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν στον καθαρισμό, έχει σαν αποτέλεσμα την Υιοθέτηση ανάλογων εναλλακτικών μεθόδων για την βελτιωμένη ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντα χώρου, έτσι ώστε να καθιστούν Απαραίτητη την επαγγελματική συνεργασία με έναν Επιστημονικό  Σύμβουλο -  Διαγνώστη (Cleaning Advisor).

Μέσα από το Εξειδικευμένο Πρόγραμμα, Απορρυπαίνω – Εξυγιαίνω – Εξοικονομώ, μπορείτε να απολαμβάνετε μια Πλήρη και Ολοκληρωμένη Υποστήριξη τους ,με επιμελημένες εφαρμογές μέτρων και στοιχειωδών κανόνων, για την τήρηση μιας αποτελεσματικής καθαριότητας με αποδοτικές και αποτελεσματικά βιώσιμες λύσεις.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 01/10/2012 16:40

Τυπώθηκε: 25/09/2018 20:29

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/151049

thebest.gr © 2018
Κώστας Μάρκου: Θεσπίζονται νέες ειδικότητες κι εξειδικεύσεις για τους γιατρούς- ΒΙΝΤΕΟ
Για τις νέες ειδικότητες και εξειδικεύσεις που θα προκύψουν από την επικαιροποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη κ...

Το ΚΕΔΜΟΠ γιορτάζει ... μουσικά την ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών στην πλατεία Γεωργίου
Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Διεθνούς Ένωσης Δοτών Μυελού των Οστών (WMDA), δ...


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δυτική Αχαΐα: Θλίψη για τον απρόσμενο θάνατο του  Παναγιώτη Γκοτσόπουλου Δυτική Αχαΐα: Θλίψη για τον απρόσμενο θάνατο του Παναγιώτη Γκοτσόπουλου
Πήγα στην Γ΄ΔΟΥ Πατρών και συνάντησα μία εργαζόμενη υπόδειγμα δημοσίου υπαλλήλου Πήγα στην Γ΄ΔΟΥ Πατρών και συνάντησα μία εργαζόμενη υπόδειγμα δημοσίου υπαλλήλου
Ο Αναδιώτης σηκώνει στα χέρια του τη σύζυγό του κι εμείς μένουμε με το ...στόμα ανοιχτό... Ο Αναδιώτης σηκώνει στα χέρια του τη σύζυγό του κι εμείς μένουμε με το ...στόμα ανοιχτό...
Τα τρία σημεία "κλειδιά" της Μίνι Περιμετρικής- Τι έδειξε η πρώτη καθημερινή ημέρα στο νέο δρόμο της Πάτρας - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ Τα τρία σημεία "κλειδιά" της Μίνι Περιμετρικής- Τι έδειξε η πρώτη καθημερινή ημέρα στο νέο δρόμο της Πάτρας - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ
Θυελλώδεις άνεμοι ως 10 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας από το βράδυ - Πότε θα επηρεαστεί η Δυτική Ελλάδα Θυελλώδεις άνεμοι ως 10 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας από το βράδυ - Πότε θα επηρεαστεί η Δυτική Ελλάδα
Κοντά στο σχολείο τους κρατούνταν οι δυο 11χρονοι που είχαν απαχθεί στην Κύπρο – «Έμοιαζαν ναρκωμένα»  – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ Κοντά στο σχολείο τους κρατούνταν οι δυο 11χρονοι που είχαν απαχθεί στην Κύπρο – «Έμοιαζαν ναρκωμένα» – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές εξετάζουν τρεις παρατάξεις- Ποια ονόματα συζητούν για επικεφαλής Πάτρα: Κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές εξετάζουν τρεις παρατάξεις- Ποια ονόματα συζητούν για επικεφαλής
ΔΕΙΤΕ το σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ με τον πανικόβλητο Ζακ Κωστόπουλο λίγο μετά τον ξυλοδαρμό του- Τον χτυπούν και οι Αστυνομικοί ΔΕΙΤΕ το σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ με τον πανικόβλητο Ζακ Κωστόπουλο λίγο μετά τον ξυλοδαρμό του- Τον χτυπούν και οι Αστυνομικοί
«Ζαχαρία πού πας; Μιλάω, δεν μ΄ακούς;» - Οδύνη στην Κηδεία του Ζακ Κωστόπουλου - Του πέταξαν χρυσόσκονη «Ζαχαρία πού πας; Μιλάω, δεν μ΄ακούς;» - Οδύνη στην Κηδεία του Ζακ Κωστόπουλου - Του πέταξαν χρυσόσκονη
Στο χειρουργείο ο Αντώνης Ρέμος, λίγο μετά τον γάμο του - ΦΩΤΟ Στο χειρουργείο ο Αντώνης Ρέμος, λίγο μετά τον γάμο του - ΦΩΤΟ