Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Η δική μου Πάτρα» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Η δι...

Η πρώτη εκδήλωση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας – «14ο Διεθνές Πανόραμα» εγκαινίασε (την Τετάρτη 26/9) τέσσερις μέρες πριν την έναρξη του κινηματογραφικού φεστιβάλ, την έκθεση φωτογραφίας στην gallery του ΙΝΤΕΑΛ.

Στην έκθεση επιλέχθηκαν να συμμετέχουν 25 Πατρινοί καλλιτέχνες που οι φωτογραφίες τους προκρίθηκαν, ανάμεσα σε 32 συμμετοχές που υποβλήθηκαν, και πραγματοποιείτε στο πλαίσιο του Διαγωνισμού με θέμα «Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΑ» ως παράλληλη εκδήλωση του κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Η έκθεση φωτογραφίας θα παραμείνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου στην γκαλερί του ΙΝΤΕΑΛ και μετά  θα αποτελέσει κινητή έκθεση μαζί με τις βραβευμένες ταινίες, και θα παρουσιαστεί σε τουλάχιστον 38 πόλεις της Ελλάδας.

Μεγάλη προσέλευση –ειδικά της νεολαίας- είχαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας παρόλο που χθες πραγματοποιούνταν και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις (συναυλία, θέατρο κ.λ.π). Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι συμμετέχοντες φωτογράφοι, που με το άψογο στήσιμο της έκθεσης, χάρις της υπεύθυνης της Οργανωτικής Επιτροπής (Καρέλη Αγγελική), αναδείχθηκε ακριβώς το μήνυμα της έκθεσης. Οι φωτογραφίες στήθηκαν σε τεσσερις θεματικές ενότητες: street photography, ασπρόμαυρη φωτογραφία, φωτογραφίες τοπίου, κοινωνική φωτογραφία.

Συγγενείς και φίλοι των συμμετεχόντων αλλά και φανατικοί πλέον του κινηματογραφικού φεστιβάλ που ανάμεναν την πρώτη εκδήλωση του. Μεταξύ άλλων ήταν στα εγκαίνια ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ν. Νικολόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρ. Πατούχας, η δημοσιογράφος-πολιτικός κα. Νατάσσα Ράγιου, ο λογοτέχνης κ. Χρ. Τσαντής κ.α

Πρέπει να τονιστεί ότι πλέον το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας οργανώνετε από εθελοντές-λάτρεις του κινηματογραφικού θεσμού της πόλης μας. Αξιοθαύμαστο στην εποχή της ανεργίας

Η Οργανωτική Επιτροπή νοιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει το Πατρινό κοινό για την προσέλευση και την υποστήριξη του στις εκδηλώσεις του κινηματογραφικού φεστιβάλ καθώς και τους συμμετέχοντες φωτογράφους Καλατζόπουλος Ιωάννης, Κουκουβέλου Αντωνία, Νέλλη Ρόδη, Σοφία Δρακοπούλου, Παναγιώτης Ρήγας, Γεράσιμος Ματαράγκας, Μαρία Δημοπούλου, Κυριάκος Πολυζωγόπουλος, Δωροθέα Κανελόγλου, Βασίλης Ζαβέρδας, Αλεξάνδρα Τούλιου, Μαρία Καντάνη, Κτενόπουλος Νίκος, Κτενοπούλου Μάγδα, Γεωργία Ζαχαροπούλου, Χριστίνα Καραντώνη, Κατερίνα Γκάτση, Παναγόπουλος Γιώργος, Μαρία Κούρτη, Αλέξης Γκλαβάς, Βασιλική Ράικου, Νίκος Χριστοδουλόπουλος, Μαρία-Ευαγγελία Γιακουμάτου,  Ελένη Αργύρη, Στεργιόπουλος  Νικόλαος.

Η πρωτοφανής μεγάλη προσέλευση των θεατών αποδεικνύει την δίψα, ειδικά των νέων, για «εξερεύνηση» των εικόνων που έκαναν οι δημιουργοί, τόσο όμορφα αναδεικνύοντας στιγμές καθημερινότητας στην Πάτρα. Η gallery του ΙΝΤΕΑΛ «μεταλλάχθηκε» σε χώρο συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και κριτικών σχολίων γύρω από τις φωτογραφίες με τους Πατρινούς φωτογράφους.

Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί όλους να παρακολουθήσουν από κοντά το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας, που ξεκινά το Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης προβολών 16.00 μ.μ. Οι προβολές γίνονται στο πολυχώρο πολιτισμού ΙΝΤΕΑΛ, Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ κόντρα στην εποχή της απαξίωσης του πολιτισμού.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View