Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Κλειστό παραμένει το Ειδικό Σχολείο

Πύργος: Κλειστό παραμένει το Ειδικό Σχολείο

Αρκετοί μαθητές με αναπηρία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φθάσουν στο σχολείο τους

Κλειστό, καθώς αρκετοί μαθητές με αναπηρία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φθάσουν στο σχολείο τους, παραμένει το ΕΕΕΕΚ της Ηλείας σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ ΔΕ και ΝΙΝ Αντώνης Χαροκόπος. Ειδικότερα, όπως τονίζεται:

«Για μια ακόμη σχολική χρονιά δεν έχει βρεθεί λύση για τη μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία από και προς τα σχολεία τους, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά με αναπηρία να μένουν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος εγκλωβισμένα στα σπίτια τους και να καταστρατηγείται το δικαίωμά τους στη γνώση.

Σε αντίθεση με αρκετές περιφέρειες της χώρας όπου το συγκεκριμένο πρόβλημα επιλύθηκε στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας δεν έχει επέλθει οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των υπεραστικών ΚΤΕΛ Αχαΐας».

Επίσης η ΠΟΜΑμεΑ ΔΕ και ΝΙΝ αναφέρει πως «είναι άξιο απορίας και γεννά πολλά ερωτήματα πως κατέληξαν σε συμφωνία οι επιχειρήσεις Τουριστικών λεωφορείων μέλη Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων τουρισμού με την Περιφέρεια Αττικής μειώνοντας την άμεση εξόφληση των οφειλών στο 30% ενώ το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας παραμένει αδιάλλακτο παρά τις δημόσιες εγγυήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Με σκοπό να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών με αναπηρία στα σχολεία τους η ΠΟΕΜΑμεΑ ΔΕ και ΝΙΝ απέστειλε έγγραφο προς τον υπουργό και τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων στην οποία αναφέρονται τα σοβαρά ζητήματα των παιδιών με αναπηρία και η ανάγκη να πηγαίνουν στο σχολείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις