Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Να μην πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Να μην πληρώνο...

Στη συνάντηση με Λυκουρέντζο μετείχε ο Ανδρέας Μαζαράκης

Την μηδενική συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη όσων έχουν εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ πρότειναν τα προεδρεία των Ιατρικών Συλλόγων στον Υπουργό Υγείας.

Δεκαεπτά σημαντικές προτάσεις που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας,έκανε στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ,ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, στα πλαίσια της συνάντησης που είχαν οι πέντε μεγαλύτεροι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας με τον Υπουργό Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης.

Ειδικότερα κατά την σημερινή συνάντηση με τον κ.Α. Λυκουρέντζο, τα Προεδρεία των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας (συμμετείχε ο Ανδρέας Μαζαράκης), Ηρακλείου και Λάρισας,που συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας τόνισαν την ανάγκη να δοθεί μάχη για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση του κάθε πολίτη σε υπηρεσίες υγείας ποιότητας και να ξεπεραστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό πρότειναν μεταξύ άλλων στον Υπουργό Υγείας να καθιερωθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις και φάρμακα βάσει εισοδηματικών φορολογικών κριτηρίων και κριτηρίων επιβίωσης. Και να θεσπιστεί μηδενική συμμετοχή για όσους έχουν εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ.

«Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει μία ισοβαρή συμμετοχή στο κόστος της φαρμακευτικής περίθαλψης και θα ενισχυθούν οι κοινωνικές ομάδες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη και κάνουν αγώνα για να επιβιώσουν »,σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και δεσμεύθηκε ότι θα ακολουθήσει ένας διαρκής διάλογος για να παραχθούν οι θεσμικές αλλαγές και να εξοικονομηθούν τα χρήματα που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του συστήματος.

Ειδικότερα τα προεδρεία των Ιατρικών Συλλόγων μεταξύ άλλων πρότειναν στον Υπουργό Υγείας τα εξής:
• τη δημιουργία Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ
• την πρόβλεψη σαφούς χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των 570.000.000 ΕΥΡΩ των παλαιοτέρων οφειλών
• την χρηματορροή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων εντός του χρονικού διαστήματος των 45 ημερών
• την αποπληρωμή των οφειλών των εφημεριών των ειδικευόμενων και των νοσοκομειακών γιατρών και την μη περαιτέρω μείωση του μισθού τους κατά 18% όταν έχει προηγηθεί η ακρωτηριαστική περικοπή της τάξεως του 40%.
• την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τον κατά τόπο Ιατρικό Σύλλογο, τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους
• τη δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης χωρίς περιορισμούς (όσον αφορά τον αριθμό συνταγών, φαρμάκων και αναλωσίμων)
• τη δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα «Διαγνωστικά Κέντρα»
• το συμψηφισμό των οφειλομένων και εκκαθαρισμένων απαιτήσεων των ιατρών από ασφαλιστικούς φορείς με οφειλές τους προς την εφορία
• την αύξηση κρατικής επιχορήγησης στο 0,6% και μετά στο 1% τουλάχιστον του ΑΕΠ
• την ανακοστολόγηση Ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων σε επίπεδα πραγματικών δεδομένων κόστους οφέλους.
• την χορήγηση της άδειας λειτουργίας των μικροβιολογικών και ακτινολογικών εργαστηρίων από τους Ιατρικούς Συλλόγους αφού η χορήγησή της από την περιφέρεια οδηγεί σε καθυστερήσεις που ξεπερνούν τον ένα χρόνο.

Όλοι μαζί, πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πάροχοι και χρήστες υγείας οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη που θα εξασφαλίσει την πρόσβαση σε κάθε πολίτη σε υπηρεσίες υγείας ποιότητας και στην κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being