Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το "θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή", οι "ήρωες" που θα γίνουν δράκοι και η αρχή του παρακράτους

Το "θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή", ...

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Η κατάσταση έχει προ πολλού βγει εκτός ορίων και όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα, το τέρας βρυχάται ανενόχλητο κάτω απο τα ρουθούνια  του εφησυχασμού μας που ...πνέουν στους ήχους της υπνηλίας των κοινωνικών αντανακλαστικών. Στην αρχή ήταν η αντίδραση σε όσα εξευτελιστικά συνέβησαν σε αυτή τη χώρα των αρπακτικών πολιτικών που έφτιαξαν την μήτρα για να γεννηθεί το παιδί του ναζισμού και στη συνέχεια βοήθησαν  όσο μπορούσαν στον τοκετό και στο μεγάλωμά του και το έβαλαν να καθίσει και στο...θρανίο της Βουλής.

Ακολούθησε απο μια μεγάλη μερίδα  η αντιμετώπιση της αίφνης αποκαλυπτόμενης στο φως "Χρυσής Αυγής", ως μόδας, ως πολιτικού life style με μια δόση γραφικότητας  που κάνει βόλτα στις παρέες ως κουβέντα, "χτυπήματα" στα site, τηλεθεάσεις στην τηλεόραση και  γενικώς τα "σπάει" στα πρωτοσέλιδα και στα πηγαδάκια  με τα καμώματά του, αποκαλυπτόμενο μαζί με όλη την αισθητική του πρωτοτυπία, τις τύπου "Καιάδας" ονομαστικές του εκφάνσεις και τα αξεσουάρ του σκότους: ρόπαλα, γροθιές και άλλα συναφή εργαλεία που πήραν τη θέση των πλακάτ διαμαρτυρίας και της -πλέον....πασέ- ντουντούκας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν να αρχίσουν οι μαζικές εγγραφές νέων παδιών στη "Χρυσή Αυγή", σε σημείο που -όπως λένε οι πληροφορίες-, πολλές οργανώσεις να κάνουν εγγραφές έως και 17 ατόμων την ημέρα, ή να σκέπτονται να νοικιάσουν και διπλανά γραφεία για να ...απλωθούν.

Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη. Τα παιδιά με τα ρόπαλα εις το όνομα της σημαίας και της καθαρότητας της φυλής, πήραν πάνω τους την υπόθεση "επίλυση των προβλημάτων των πολιτών εις το όνομα της πάταξης της ατιμωρησίας και της δυσκινησίας της κρατικής μηχανής", με τις ευλογίες των πολιτών που άρχισαν να απευθύνονται στη "Χρυσή Αυγή" ακόμη και για να πάνε να κάνουν την... ανάγκη τους.

Κάποτε ήταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο ....αστυνόμος. Το θυμάστε; Το "θα το πω στον Μάκη" άφησε εποχή και άνοιξε και έναν τραγικό δρόμο σε ό,τι αφορά την πορεία και την αντιμεπώπιση των ΜΜΕ. Τώρα πήρε τη θέση του το "θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή" και ήδη το σκιάχτρο περπατάει με βήματα αργά και βαριά στο δρόμο του μέλλοντος φέρνοντας μαζί του εικόνες απο μια άλλη εποχή που κανείς δεν θέλει να θυμάται, αλλά που άπαντες στρώνουν το δρόμο για να κάνουν προβολή της στο αύριο.

Η παρουσία του αστυνομικού του Μπαρμπαρούση εντός της επιχείρησης "λαϊκή αγορά Μεσολογγίου" αλλά και η παρουσία δασκάλων στα σχολεία που διδάσκουν στους Αγιασμούς το μάθημα "Χρυσή Αυγή για πάσα νόσο" είναι μόνο η αρχή ενός παρακράτους που εγγράφει μέλη στο υπόγειο για να ανέβει κάποια στιγμή στο ρετιρέ και να ζητήσει τον ...καφέ του.

Διότι πέραν όλων των πολλών απιστεύτων που συμβαίνουν  σε αυτή τη χώρα που έχει δεινοπαθήσει στην πρόσφατη ιστορία της από το παρακράτος, συνέβη και το εξής: Ξεχάσαμε μέσα στην πλαστική σακούλα της δημοκρατίας που επι χρόνια μολύναμε, να κηρύξουμε παράνομο το κίνημα του ναζισμού, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που σέβονται τον εαυτό τους.

Κλασικά εικονογραφημένα....

Οι πολίτες που σήμερα απολαμβάνουν να δίνουν λύση στα προβλήματά τους με τις γροθιές της Χρυσής Αυγής, θα την βρουν κάποια στιγμή απέναντί τους. Διότι τι θα γίνει όταν το κίνημα που προεκλογικά περνούσε γριούλες απέναντι και τους έκανε τα ψώνια και μετεκλογικά "καθαρίζει" εκεί όπου δεν  φτάνει το κράτος εκμεταλλευόμενο την δικαιολογημένη οργή των πολιτών για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα του Μνημονίου, αρχίσει να παίρνει τα πάνω του και δημιουργεί άλλου είδους κοινωνικά και ιδεολογικά στάτους;

Τι θα γίνει αν το μέτρο μετακινηθεί από το "πόσο μετανάστης είσαι", "στο πόσο αντιδραστικός, αριστερός ή για κάποιο λόγο  μη αρεστός είσαι;"

Τι θα γίνει όταν "το παιδί" θα στραφεί εναντίον μας και εναντίον των  κεκτημένων μας;

Τι θα γίνει όταν αυτός που σήμερα καλεί τη "Χρυσή Αυγή" και την γιγαντώνει, βρεθεί απεναντί της για θέματα του αφορούν το δικαίωμά του στην ελευθερία της επιλογής και της έκφρασης;

Τότε ο σημερινός ήρωας θα γίνει δράκος. Μόνο που ο δράκος που θρέφουμε σήμερα στην αυλή μας, θα έχει μεγαλώσει, θα  είναι πλέον ανεξέλεγκτος και θα δαγκώσει πρώτο το χέρι του...αφεντικού του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις