Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ηλεία: Τζαβάρας vs Κοντογιάννη- "Σφάζονται" για τη ματαίωση της επίσκεψης της Όλγας Κεφαλογιάννη στο νομό

Ηλεία: Τζαβάρας vs Κοντογιάννη- "Σφ...

Η υπουργός Τουρισμού ενημερώθηκε για την εκδήλωση και εμφανίζεται ενοχλημένη, διαβλέποντας μια πράξη πολιτικής εκμετάλλευσης

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από τη ματαίωση της επίσκεψης της υπουργού Τουρισμού στην Ηλεία, Όλγας Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από τον Ηλείο αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και αρμοδιότητες Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν τις τελευταίες ώρες, η κίνηση της συζύγου του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη, Σοφίας Χίντζιου και προέδρου του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδα – Ολυμπία, να διοργανώσει γιορτή υποδοχής στους τουρίστες που επισκέπτονται με κρουαζιερόπλοια το Κατάκολο τη Δευτέρα το Κατάκολο, περιοχή που θα επισκεπτόταν την ίδια ημέρα βάση του προγράμματος η υπουργός Τουρισμού, προκαλεί αντιδράσεις.

Κατά μια πηγή η ίδια η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ενημερώθηκε για την εκδήλωση και εμφανίζεται ενοχλημένη, διαβλέποντας μια πράξη πολιτικής εκμετάλλευσης της επίσκεψής της για προφανείς σκοπούς.

Κατά μια άλλη πηγή ο Κώστας Τζαβάρας είναι εξοργισμένος από την προσπάθεια «καπελώματος» της δικής του πρωτοβουλίας, που βασίζεται κατά ένα μέρος στις αρμοδιότητές του ως υπουργού για θέματα Πολιτισμού.

Στο παρασκήνιο αναφέρεται έντονα πως ο κ. Κοντογιάννης «χρησιμοποιεί» το σύλλογο που είναι πρόεδρος η σύζυγός του στην προκειμένη περίπτωση, για να έχει κομβική παρουσία στην επίσκεψη Κεφαλογιάννη στο λιμάνι. Άγνωστο αν η εκδήλωση είχε σχεδιαστεί νωρίτερα, ανακοινώθηκε αφότου έγινε γνωστή η έλευση Κεφαλογιάννη – Τζαβάρα για να εξεταστούν συνδυασμένα θέματα τουρισμού και πολιτισμού στην περιοχή.

Βάση του προγράμματος η κα Κεφαλογιάννη θα συνδύαζε μια επίσκεψη στο νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο MSC Divina που καταπλέει κάθε Δευτέρα στο Κατάκολο, λιμάνι που αποτελεί το μοναδικό ελληνικό προορισμό στο δρομολόγιο. Το εν λόγω πλοίο για πρώτη φορά κατέπλευσε στις 4 Ιουνίου 2012 και πραγματοποιεί τη Δευτέρα την έβδομη προσέγγιση στο Κατάκολο. Για αυτό και αναρωτιούνται στο τοπικό πολιτικό σκηνικό πως αν ο όμιλος ήθελε να διοργανώσει γιορτή υποδοχής για το νέο κρουαζιερόπλοιο, πως δεν το έπραξε νωρίτερα ή αργότερα αλλά επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα που είχε ήδη διαμορφωμένο πρόγραμμα.

Μετά τη ματαίωση της επίσκεψης Κεφαλογιάννη στην Ηλεία, ο κ. Τζαβάρας θα συνεχίσει μόνος του την περιοδεία σε ότι αφορά τουλάχιστον την Αρχαία Ολυμπία και στη 1.30 σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθεί με την προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ στα γραφεία της Εφορίας. Εκεί αναμένεται σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει να προβεί σε δηλώσεις για το πολιτικό θέμα που προέκυψε. Όσο για την κα Κεφαλογιάννη, πιθανότατα θα επισκεφθεί την Ηλεία στο άμεσο μέλλον και αφού καθοριστεί νέα ημερομηνία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις