Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τζάρμους και Κιτάνο στα σκαλάκια της Αγίου Νικολάου

Τζάρμους και Κιτάνο στα σκαλάκια της Αγί...
Μαρτάτος Tάκης

Κινηματογραφικές προβολές θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών αυτό το Σάββατο 2 Ιουνίου το βράδυ

Την προβολή δύο ξεχωριστών κινηματογραφικών ταινιών θα πραγματοποιήσει αυτό το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 21.00 και στις 23.00 στα σκαλάκια της Αγίου Νικολάου το κινηματογραφικό τμήμα των Πολιτιστικών Ομάδων των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα παιχθούν οι ταινίες «Το ταξίδι του Kikujiro» παραγωγής 1999 σε σκηνοθεσία του Τακέσι Κιτάνο με πρωταγωνιστές τους Γιουζούκε Σεκιγκούτσι, Τακέσι Κιτάνο και Καγιόκο Κισιμότ και «Broken Flowers-Τσακισμένα λουλούδια» παραγωγής 2005 σε σκηνοθεσία του Αμερικανού ανεξάρτητου δημιουργού Τζιμ Τζάρμους.

Σύμφωνα με το στόρι του φιλμ «Το ταξίδι του Kikujiro» ένας καυχησιάρης και γκαφατζής μικρογκάγκστερ συνοδεύει ένα 8χρονο αγόρι σ' ένα οδοιπορικό στην κεντρική Ιαπωνία, σε αναζήτηση της μητέρας του παιδιού. Άλλο ένα καλοκαίρι πλήξης έρχεται για το μικρό Μασάο. Με μια διεύθυνση και μια φωτογραφία στο χέρι, το μικρό αγόρι αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να αναζητήσει τη μητέρα του που δεν έχει γνωρίσει ποτέ.

Ο σύζυγος μιας γειτόνισσας υποχρεώνεται να συνοδεύσει το Μασάο σ' αυτό του το ταξίδι. Άνεργος, ανεύθυνος, παράτολμος, φωνακλάς και πάντοτε σε αναζήτηση του εύκολου χρήματος, ο Κικουτζίρο θα γίνει αιτία να μπλέξουν σε μια σειρά από περιπέτειες, αστείες εκπλήξεις και εκκεντρικές συναντήσεις.

Ο σπουδαίος Ιάπωνας σκηνοθέτης Τακέσι Κιτάνο, 65 ετών σήμερα (έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας με το φιλμ «Hana-bi-Πυροτεχνήματα») κρατάει στο φιλμ τον πρωταγωνιστικό ρόλο και παράλληλα υπογράφει μία πολύ όμορφη, ευχάριστη και τρυφερή ταινία, η οποία διαθέτει χιούμορ, πλούσιο αυθορμητισμό και μεγάλη δόση ανθρωπιάς, ενώ προτάσσει με πολύ ξεχωριστό τρόπο τη φιλία.

Τα «Τσακισμένα Λουλούδια» του Τζιμ Τζάρμους είχαν σημειώσει μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία στις αίθουσες. Το στόρι του σεναρίου ξεκινάει με ένα ροζ γράμμα το οποίο ευθύνεται για τα πάντα. Την ώρα που χωρίζει με την τελευταία κοπέλα του, ο αμετανόητος 50χρονος εργένης Ντον Τζόνστον λαμβάνει ένα ροζ γράμμα. Μια παλιά του αγάπη τον πληροφορεί ότι έχει ένα 19χρονο γιο, ο οποίος έφυγε από το σπίτι και αναζητά τον πατέρα του. Μόνο που... το γράμμα είναι ανυπόγραφο. Ποια μπορεί να είναι; Παρακινούμενος από τον ερασιτέχνη ντετέκτιβ γείτονά του, ο Ντον φτιάχνει λίστα και ξεκινά διστακτικά ένα ταξίδι δρόμου που καλείται να ενώσει τις τελείες του μυστηρίου, αλλά και της προσωπικής διαδρομής του μεσήλικα ήρωα με όσες αγάπησε, όσα ονειρεύτηκε, όσα τον τρόμαξαν και όσα τον έφεραν εδώ.

Στον κεντρικό ρόλο εμφανίζεται ένας ανεπανάληπτος Μπιλ Μάρεϊ ο οποίος ξανασυναντά τους παλιούς του έρωτες σε ένα ξεκαρδιστικό αλλά και μελαγχολικό road-movie που τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ Κανών. Ο Τζιμ Τζάρμους που έχει γεννηθεί στο Οχάιο το 1953, είχε σκηνοθετήσει το 1984 το φιλμ «Πέρα από τον Παράδεισο» κερδίζοντας την Χρυσή Κάμερα πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού στο Φεστιβάλ των Κανών.

Στα «Τσακισμένα Λουλούδια» παίζουν ακόμα η Τζέσικα Λανγκ, η Ζιλί Ντελπί, ο Τζέφρι Ράιτ, η Τίλντα Σουίντον και η Σάρον Στόουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture