Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Ο «ΑΣ Προμηθέας» στα ημιτελικά Κυπέλλου σκάκι - Πρωτιά για τον ΣΟΠ

Ο «ΑΣ  Προμηθέας» στα ημιτελικά Κυπέλλου...

Ο ΣΟΠ θα παίξει αγώνα μπαράζ για την είσοδο στο final four του κυπέλλου Ελλάδας

Για πρώτη φορά η σκακιστική ομάδα του Α.Σ. Προμηθέα έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου. Η ομάδα είχε την τύχη να αποφύγει στους πρώτους γύρους τα φαβορί της διοργάνωσης και έτσι για την φάση των 8 απέκλεισε άνετα την νεανική ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ με σκορ 4-0.

Στην διοργάνωση του Κυπέλλου οι ομάδες αγωνίζονται με τετραμελείς συνθέσεις σε νοκ-άουτ αγώνες, όπως στα περισσότερα αθλήματα. Για την πρόκριση στα ημιτελικά αντιμετώπισε την αξιόλογη ομάδα του Ποσειδώνα Κ. Αλισσού. Τελικά ο Προμηθέας επικράτησε με σκορ 2,5-1,5 χάρη στις νίκες των Τσάκαλου και Μωραϊτη και την ισοπαλία του Μακρίδη στην πρώτη σκακιέρα.

Στον ημιτελικό της διοργάνωσης η πορεία της ομάδας έλαβε τέλος, καθώς η κλήρωση μας έθεσε αντιμέτωπους με το φαβορί ΣΟ Πατρών. Ο Προμηθέας χρησιμοποίησε δύο νεαρούς σκακιστές στη συνθεσή του και αγωνίστηκε καλά χάνοντας ευκαιρία να αποκομίσει θετικά αποτελέσματα, αλλά τελικά η  εμπειρία των ισχυρότερων αντιπάλων μας μέτρησε και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Ο ΣΟΠ προχώρησε να κερδίσει και στον τελικό της διοργάνωσης και θα παίξει αγώνα μπαράζ για την είσοδο στο final four του κυπέλλου Ελλάδας.

Για την ομάδα του Προμηθέα ήταν μία καλή πορεία, αλλά και μια ευκαιρία να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο οι νεαρότεροι σκακιστές και σκακίστριές μας.

Στο κύπελλο φέτος αγωνίστηκαν οι Μακρίδης Στάθης, Μωραϊτης Θωμάς, Τσάκαλος Νίκος, Μαχαίρας Γιώργος, Αλάφη Αλεξάνδρα και Λιόλιος Παναγιώτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters