Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάτρα:Η αγανάκτηση ενός ποδηλάτη

Πάτρα:Η αγανάκτηση ενός ποδηλάτη

του Νίκου Παναγιώτου

Παίρνω την αφορμή να σας γράψω καθώς παρακολούθησα μέρος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου live μέσω internet αφού με ενδιέφερε το θέμα της μονοδρόμησης και κυρίως της δημιουργίας ποδηλατόδρομου στην παραλιακή οδό των Βραχναιίκων.

Είμαι υπέρ του μέτρου αφού σαν κάτοικος της περιοχής, αλλά και σαν ποδηλάτης θεωρώ πως η ρύθμιση αυτή θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή μας.

Αξίζει να σημειώσω πως το μέτρο αυτό θα με ανάγκαζε να κάνω κύκλο με το αυτοκίνητό μου προκειμένου να μεταβώ στο κέντρο της Πάτρας, αλλά πιστεύω βαθιά  πως η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας απαιτεί θυσίες.

Παρακολουθώντας λοιπόν την συνεδρίαση, έμεινα έκπληκτος όταν τελικώς η εισήγηση καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει αντιπρόταση (αφού για κάτι τέτοιο απαιτείται κυκλοφοριακή μελέτη). Ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφραζαν αρχικώς διαφωνίες είτε επιφυλάξεις αλλά δεν περίμενα ότι θα κατέληγαν σε καταψήφιση.

Αυτό δε που με έβγαλε από τα ρούχα μου είναι η προσπάθεια των προέδρων των τοπικών συμβουλίων να παραπλανήσουν το σώμα. Αυτό έγινε καθώς τα τοπικά συμβούλια είχαν ψηφίσει κατά πλειοψηφία θετικά για την συγκεκριμένη ρύθμιση αλλά οι πρόεδροι πήγαν στο δημοτικό συμβούλιο και εξέφρασαν την προσωπική τους άποψη ενώ προσπάθησαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με την αρνητική τους ψήφο.

Λυπάμαι που στην πόλη μας παίζονται ακόμα τέτοια μικροπολιτικά παιχνίδια όταν ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε μία διαδικασία αποδόμησης του σαθρού πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε σε αυτά τα χάλια.

Είναι κρίμα που επιτέλους μετά από χρόνια ήρθε μια πρόταση για ποδηλατόδρομο στα Βραχναίικα, και ορισμένοι αντιπολιτευόμενοι βρήκαν χίλιους δυο λόγους για να μην γίνει αυτό πραγματικότητα.

Ελπίζω το θέμα να ξαναέρθει στο δημοτικό συμβούλιο και τελικώς να δούμε τον ποδηλατόδρομο στα Βραχναίικα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις