Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δέσμευσή μας η στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Δέσμευσή μας η στήριξη των αγροτών και τ...

Του Άγγελου Τσιγκρή Υποψήφιου Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ

Μεταξύ των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνεται και η στήριξη της Πρωτογενούς παραγωγής: της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας, της Αλιείας και της Ιχθυοκαλλιέργειας. Πρώτος στόχος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, είναι: «…να μικρύνουμε το χάος στις τιμές των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι».

Μέσο για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η αντιμετώπιση των εκβιαστικών πρακτικών των μεσαζόντων με τις γνωστές συνέπειες τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές.

Για το σκοπό αυτό, προτείνουμε: 1) την ίδρυση δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων και η ηλεκτρονική τους αγορά, όπου θα εμφανίζεται η τιμή και οι προσφερόμενες ποσότητες του παραγωγού και θα μπαίνουν οι αντίστοιχες παραγγελίες των εμπόρων, 2) τη διαφανή εποπτεία του κράτους και των δυνάμεων της υγιούς αγοράς, ώστε και οι παραγωγοί να παίρνουν ικανοποιητική τιμή και οι καταναλωτές να πληρώνουν λιγότερα και οι έμποροι να βγάζουν ικανοποιητικό κέρδος, 3) την εξασφάλιση ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και αναπτυξιακών προοπτικών για τους πάνω από 1 εκατομμύριο νέους ανθρώπους, που σήμερα λόγω της κρίσης στρέφονται στη γεωργία και την κτηνοτροφία, 4) την αποκατάσταση της υγιούς χρηματοδότησης της πρώτης εγκατάστασής αγροτών, 5) τη μετατροπή του Έλληνα αγρότη και του Έλληνα κτηνοτρόφου σε επαγγελματία και επιχειρηματία με την προώθηση των απαραίτητων αλλαγών στις μορφές αγροτικής εκμετάλλευσης, 6) την παροχή στον αγρότη απευθείας πρόσβασης στη μεταποίηση, στην τυποποίηση και σε εξαγωγικές κατευθύνσεις, 7) την παροχή κρατικής μέριμνας για το κόστος παραγωγής, το ενεργειακό αλλά και των ζωοτροφών, 8) την επιμέλεια του κόστους ασφάλισης στον ΕΛΓΑ, 9) την ρύθμιση του καθεστώτος δανειοδότησης των αγροτών, αλλά και διευκόλυνσης στην αποπληρωμή των δανείων τους, 10) την ενεργοποίηση του εξαγγελθέντος αλλά μη υλοποιηθέντος αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στον αγροτικό κόσμο.

Είναι γνωστό ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν σήμερα αμέτρητες δυσκολίες. Η έλλειψη χρηματοδότησης λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αγροτική Τράπεζα, η μη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων τους, η αδυναμία προώθησης των παραγόμενων προϊόντων τους σε τιμές ικανοποιητικές, η πίεση εκ μέρους των μεσαζόντων για διάθεση των προϊόντων τους σε εξευτελιστικές τιμές, οδηγεί χιλιάδες αγρότες σε αφανισμό, ενώ παράλληλα έχει ως συνέπεια τον μαρασμό της υπαίθρου και την ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να πορευθεί στο δρόμο της ανάπτυξης. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη στήριξη του αγροτικού τομέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις