Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το αύριο ανήκει στις υγιείς και νέες δυνάμεις του τόπου

Το αύριο ανήκει στις υγιείς και νέες δυν...

Της Μαρίας Μανωλοπούλου

Το φετινό Πάσχα ομολογουμένως θάναι το πιο δύσκολο για πολλούς συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση των τελευταίων τριών ετών.
Μια κρίση που στην πραγματικότητα είναι βαθειά πολιτική και έχει να κάνει με την αδυναμία της Ευρώπης συνολικά να εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές που θα δώσουν νέα αναπτυξιακή τροχιά και θα βοηθήσουν τις ανθρώπινες κοινωνίες του Μεσογειακού Νότου.

Η Ανάσταση του Κυρίου μας θα πρέπει να αφυπνίσει επιτέλους λαούς και συνειδήσεις.

Πίσω από τα νούμερα και τα στατιστικά στοιχεία των πιστωτών μας υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που αναμένουν να περάσουν χαρούμενα τις γιορτές ανθρώπινα και όχι δυστυχισμένα.

Η Χώρα μας δυστυχώς βιώνει μια πολιτική κρίση που ενδέχεται να οδηγήσει και σε αντίστοιχη  εθνική, με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους μας.

Οι εκλογές που έρχονται από μόνες τους δεν φαίνεται μέχρι στιγμής, ότι θα δώσουν κάτι το ισχυρό και ελπιδοφόρο στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Στις δύσκολες αυτές ημέρες που περνά το κάθε ελληνικό νοικοκυριό, η λέξη αλληλεγγύη θα πρέπει να μας διακατέχει όλους.

Αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, για την οικογένεια της διπλανής μας πόρτας για τον ξεχασμένο ηλικιωμένο συνδημότη για τον άνεργο επιστήμονα , νέο και νέα που δοκιμάζεται.

Θα πρέπει και πάλι να βρούμε το χαμόγελο και το κουράγιο να αγωνισθούμε και να παλέψουμε όλοι μαζί για κάτι το νέο, το δημιουργικό το ελπιδοφόρο.

Να αφήσουμε πίσω μας το Χθές που μας πόνεσε και όλους όσους συνειδητά έπαιξαν με την τύχη αυτού του τόπου αδιαφορώντας για το αύριο.

Όλοι μας δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε το αύριο της Χώρας, του Δήμου μας, της κοινωνίας γενικότερα.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις