Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Εκδήλωση Ωρίων: Οι άγνωστοι ωκεανοί

Εκδήλωση Ωρίων: Οι άγνωστοι ωκεανοί

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο το κοινό

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 20:15 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τίτλο "Οι Άγνωστοι Ωκεανοί: Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά τους από το διάστημα με τη χρήση δορυφόρων. Ένα επιστημονικό ταξίδι στον κόσμο της Ωκεανογραφίας στη σημερινή τεχνολογική εποχή."

Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Παύλος Μεγαλοβασίλης, Γεωλόγος-Γεωχημικός.

Σύντομη περίληψη ομιλίας

Από τις πρώτες ωκεανογραφικές αποστολές για την εξερεύνηση των Ωκεανών έως και τις σημερινές πιο σύγχρονες μεθόδους μελέτης τους, η γνώση που αποκτήθηκε είναι μεγάλη. Όμως γνωρίσαμε τα πάντα για αυτούς; Τι συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα στους ωκεανούς του πλανήτη μας. Τι μπορεί να μετρηθεί με τη χρήση εξειδικευμένων δορυφόρων από το διάστημα;  Ποιες είναι οι σύγχρονες επιστημονικές τάσεις; Μια πραγματική γνωριμία με το ωκεάνιο επιστημονικό γίγνεσθαι στη γήινη κλίμακα.

Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq
Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being