Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ένταση στο κέντρο - Πορεία απο πολίτες- Χρήση χημικών απο την αστυνομία- Δειτε ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ένταση στο κέντρο - Πορεία απο πο...

Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους υπό το φόβο επεισοδίων

13.18 Χρήση χημικών έγινε και πάλι πριν απο λίγο στην Αγίου Νικολάου λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία που πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης

13.11 Πορεία στο κέντρο της Πάτρας φωνάζοντας συνθήματα " Ψωμί, παιδεία, Ελευθερία" ξεκίνησαν πριν απο λίγα λεπτά πολίτες και φοιτητικοί σύλλογοι. Η πορεία ξεκίνησε απο την Αγίου Ανδρέου και ακολουθεί τη διαδρομή προς Κολοκοτρώνη

13.05:Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η παρέλαση, ωστόσο η ατμόσφαιρα παραμένει στο σημείο τεταμένη. Οι επίσημοι αποχώρησαν απο την εξέδρα και ακολούθησε κυνηγητό πολιτών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

12.50: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Πάτρα. Αυτή την ώρα στην Αγίου Ανδρέου έχει εισβάλει ομάδα αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι "παρελαύνουν" κρατώντας στα χέρια εικόνες αγωνιστών του 1821 και της Εθνικής Αντίστασης φωνάζωντας συνθήματα.

Ακολουθούν τα στρατιωτικά τμήματα.

12.44 Χωρίς παρατράγουδα συνεχίζεται η παρέλαση στην οδό Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα. Ορισμένοι από τους μαθητές που παρελαύνουν αποδοκιμάζουν τους επισήμους, με μούντζες. Κάποιοι άλλοι δε, δεν στρέφουν το κεφάλι τους προς την εξέδρα.

Την ίδια ώρα οι συγκεντρωμένοι χειροκροτούν τους μαθητές και αποδοκιμάζουν τους επίσημους.

Τα συμβαίνοντα στην Πάτρα καταγράφει και τηλεοπτικό συνεργείο της γαλλικής τηλεόρασης.

12.21: Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η καθιερωμένη παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην Πάτρα. Από την εξέδρα των επισήμων απουσιάζουν οι βουλευτές, ενώ ο χώρος γύρω, όσο και απέναντι από αυτή είναι απαγορευμένη ζώνη για τους πολίτες. Οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όσους δεν έχουν διαπίστευση ή πρόσκληση, ενώ έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών καθ' όλο το μήκο της Αγίου Ανδρέου, όπου διεξάγεται η παρέλαση.

Την ίδια ώρα, ο κόσμος που έχει κατέβει για να παρακολουθήσει την παρέλαση, δηλώνει αγανακτισμένος από τη στάση της Αστυνομίας, η οποία χρησιμοποίησε χημικά για να απωθήσει τους διαδηλωτές. Οι πολίτες εκφράζουν τη δυσφορία τους και για την έντονη παρουσία της Αστυνομίας.

11.52: Η αστυνομία έχει απωθήσει αυτή την ώρα τους διαδηλωτές στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και παραμένουν στο σημείο.

11.45 Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί αυτή την ώρα η Αγίου Νικολάου, με τους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά κατά των μελών των λαϊκών συνελεύσεων της Πάτρας που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό κατά των αστυνομικών.

Η αστυνομία έχει στήσει κάγκελα στο ύψος του Ιντεάλ για να αποτρέψει την προσέγγιση και στο σημείο διεξάγονται μάχες σώμα με σώμα. Η ρίψη των χημικών έγινε ενώ όλες οι καφετέριες ήταν γεμάτες από κόσμο, ο οποίος έφυγε για να γλιτώσει.

11.34 Σε λίγο ξεκινά η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας. Οι επίσημοι έχουν αρχίσει να καταφθάνουν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί οι βουλευτές.

11.22 Στην προληπτική προσαγωγή "ύποπτων" ατόμων προχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα, στο πλαίσιο των εντολών για "μηδενική ανοχή". Την ίδια ώρα η Μπάντα του Δήμου εμφανίστηκε έξω από την Μητρόπολη με μαύρα περιβραχιόνια.

11.03 Μόνο για τους επίσημους θα τελεστεί η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας. Αστυνομικοί που βρίσκονταν επί της οδού Μαιζωνος, μεταξύ Αγ. Νικολάου και Ερμού, απαγόρευαν στους πιστούς να προσεγγίσουν τον Ναό!

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στην πλατεία Όλγας, όταν πολίτες επιχείρησαν να προσεγγίσουν την οδό Αγίου Ανδρέου, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο προσήχθη στην Ασφάλεια.

10.52: Χωρίς κυβερνητικό εκπρόσωπο θα γίνει η παρέλαση στην πόλη της Πάτρας. Μέχρι και πριν από λίγη ώρα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, επίσημη ή ανεπίσημη, για τον εάν θα παραστεί κυβερνητικό στέλεχος στην παρέλαση και όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση θα είναι απούσα.

10.03: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκινά στις 12 το μεσημέρι στην οδό Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα, η καθιερωμένη πολιτική και στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Από το πρωί εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, σε επίκαιρα σημεία της πόλης.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί από την αστυνομία στο χώρο γύρω από την εξέδρα των επισήμων, που έχει στηθεί στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Ο χώρος γύρω από την εξέδρα θα είναι απαγορευμένος για τους πολίτες και σε αυτόν θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν πρόσκληση.

Παράλληλα, σε όλο το μήκος της Αγίου Ανδρέου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενη είσοδο των διαδηλωτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις