Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην τελική ευθεία το Πατρινό Καρναβάλι - Δείτε τη σειρά παρέλασης 30.000 καρναβαλιστών

Στην τελική ευθεία το Πατρινό Καρναβάλι ...

Δείτε σε ποιες πύλες θα συγκεντρώνεται κάθε γκρουπ

Στην τελική του ευθεία εισέρχεται το Πατρινό Καρναβάλι του 2012. Η μεγάλη γιορτή της πόλης που στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς, σε όλη τη χώρα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, κορυφώνεται με τις μεγάλες παρελάσεις του Σαββατοκύριακου. 138 πληρώματα και 30.000 καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους το βράδυ του Σαββάτου και το μεσημέρι της Κυριακής, σατιρίζοντας σε πολλές περιπτώσεις, τη φτώχεια μας...

Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού, που διαδέχονται τα άρματα του Δήμου.  Οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι συνδυάζονται δίνοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που δίνει λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της φαντασίας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζουν σαν χείμαρρος τους δρόμους κινητοποιώντας την πόλη όλη και θέτοντάς την σε ξέφρενους ρυθμούς.

Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Κορίνθου. Το ραντεβού των καρναβαλιστών για τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου δίνεται στις 6.30μμ και για την παρέλαση της Κυριακής στις 2.30μμ. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.

Για τις παρελάσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή 138 πληρώματα, που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές. Αρκετά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές, που δίνουν όπως πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές αλλά και τα πρωτότυπα θέματα προσφέρουν μερικά από τα highlights των παρελάσεων.

Ανεξάντλητη πηγή της καρναβαλικής έμπνευσης των πληρωμάτων στάθηκαν η οικονομική κρίση και τα δεινά της, που αντιμετωπίστηκαν με το αφοπλιστικό, σατιρικό, σκωπτικό, χιουμοριστικό και συχνά καυστικό και ανατρεπτικό τρόπο αποκαλύπτοντας μέσα από το αμίμητο καρναβαλικό δαιμόνιο πολλές και διαφορετικές εκδοχές των όσων ζούμε. Έτσι οι παρελάσεις στο μεγαλύτερο μέρος τους θα έχουν χρώμα ευρώ και ενίοτε δραχμής, θα …κατεβάσουν τη Μέρκελ και τους λοιπούς ευρωπαίους και ντόπιους εταίρους στο δρόμο, ενώ δεν θα λείψει και πλήθος άλλων ευρηματικών ιδεών με ευρύτατη θεματολογία.

Στην κορυφή των παρελάσεων όπως πάντα τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων-σατιρικά και καλλιτεχνικά-, σμιλεμένα και εμψυχωμένα με την αγάπη, τη φροντίδα, το μεράκι, τη δεξιοτεχνία, τη φαντασία και το πάθος των καλλιτεχνών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου, θα κλέψουν τις εντυπώσεις δίνοντας το έναυσμα της γιορτής.

Θα παρελάσουν στις δυο παρελάσεις με την ακόλουθη σειρά:

-«Καρνάβαλος»  Πέτρος Βρυώνης
-«Βασίλισσα»  Πέτρος Βρυώνης
-«Η Πειρατεία στο Ίντερνετ»  Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης
-«Το τέρας της Τρόικα» Δημήτρης Ντζουμάνης
-«Η εξάρτηση της Ελλάδας» Πέτρος Βρυώνης
-«Ταμείο Αποψίλοσης»  Δημήτρης Ντζουμάνης
-«Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα»  Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης
-Σκαλωτό
-«Μίνι Καρνάβαλος» (παιδικό άρμα)  Νίκος Λιβάνης
-«Κάστρο με δράκο» από το Καρναβάλι των Παιδιών  Παντελής Χατζόπουλος
-«Φιγούρες του Παραμυθιού: Ο Γίγαντας και η Κοκκινοσκουφίτσα» από το Καρναβάλι των Παιδιών  Παντελής Χατζόπουλος
-«Φιγούρες του Παραμυθιού: Ο Λύκος τα Γουρουνάκια και τα Δέντρα» από το Καρναβάλι των Παιδιών  Παντελής Χατζόπουλος
-«Πίτερ Παν» από το Καρναβάλι των Παιδιών  Νίκος Λιβάνης
-Κούνελος
-Σκαλωτό
-Μουσικό Άρμα  Πέτρος Βρυώνης

Στο τέλος της παρέλασης τρία άρματα με τον απαραίτητο σοκολατοπόλεμο θα γλυκάνουν τον κόσμο κλείνοντας με ιδανικό γιορταστικό τρόπο τις παρελάσεις.

Απόψε θα γίνει μια ακόμα παρέλαση, αυτή από μέλη σχολών χορού, ενώ αύριο θα ακολουθήσει η παρέλαση των αρμάτων.

Οι σχολές χορού θα δώσουν ραντεβού στο πάνω μέρος της οδού Αγίου Νικολάου, κάτω από τις σκάλες και ώρα 19.30 και η παρέλαση θα αρχίσει στις 20.00 ακολουθώντας τη διαδρομή Αγίου Νικολάου, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος, Πλατεία Γεωργίου.

Τα άρματα θα κάνουν την εμφάνισή τους αύριο Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 στο κεντρο της πόλης

 

 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012 ΣΕΙΡΑ  ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΑΝΑ ΠΥΛΗ

 

ΑΡΙΘ. ΠΛΗΡ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ –ΑΡΜΑΤΑ- ΜΙΚΡΟΚΑ/ΕΣ ΘΕΜΑ ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ ΠΥΛΗ
ΚΟΜΙΤΑΤΟ ΑΡΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ    
51 89Π MASCARATA ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΥΛΗ Α ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ
191   ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ <span style="font-family: Arial; font-size:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις