Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Με προβλήματα, λόγω της ακαταλληλότητας του "Πεπανός", η προετοιμασία της Δράκου εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων

Με προβλήματα, λόγω της ακαταλληλότητας ...

Λόγω της συνεχιζόμενης χαμηλής θερμοκρασίας του νερού και της έλλειψης χώρου από την μη-παραχώρηση της αποκλειστικής διαδρομής

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, ο πήχης των φιλοδοξιών έχει ανέβει ψηλά και η προσπάθεια της πρωταθλήτριας του ΝΟΠ Νόρας Δράκου έντονη και κοπιαστική, αφού δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την ένταση της προετοιμασίας αλλά και της αλλεπάλληλες δυσκολίες που συναντά στην καθημερινή της προπόνηση.

Να σημειωθεί ότι η Νόρα Δράκου έχει εξασφαλίσει με τους χρόνους της από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Η προετοιμασία της όμως γίνεται προβληματική λόγω της συνεχιζόμενης χαμηλής θερμοκρασίας του νερού στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πατρών «Ολυμπιονίκης Αντ. Πεπανός» και της έλλειψης χώρου από την μη-παραχώρηση της αποκλειστικής διαδρομής που δικαιούται.

Το τελευταίο διάστημα οι πρωινές προπονήσεις έχουν περιοριστεί, καθώς το νερό νωρίς το πρωί συνήθως βρίσκεται σε ακόμα χαμηλότερη θερμοκρασία και οι ειδικές ασκήσεις που χρειάζονται για την ολυμπιακή της προετοιμασία δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Παράλληλα, πέρα από την ψυχολογική πίεση που δημιουργεί η πλημμελής προετοιμασία, οι συχνοί μυικοί τραυματισμοί και μυαλγίες που προκαλούνται από την έντονη προπόνηση σε μη φυσιολογική θερμοκρασία νερού, έρχονται να συμβάλουν σε μια αρνητική προδιάθεση.

Παρ’ όλα τα παραπάνω προβλήματα, ο επικεφαλής προπονητής του ΝΟΠ Γ. Λεκάκης  δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοσή της Νόρας Δράκου στη Λάρισα, αλλά παράλληλα δείχνει ανήσυχος σχετικά με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο Εθνικό κολυμβητήριο Πατρών.

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι αν δεν υπάρξει άμεσα αισθητή βελτίωση η Νόρα Δράκου είναι αναγκασμένη να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα, ώστε να συνεχίσει την προετοιμασία της στο ΟΑΚΑ, όπου η θερμοκρασία του νερού σε όλες τις πισίνες του είναι 28 βαθμούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters