Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας: Συναυλία Βαλκανικής Μουσικής από το Τρίο Μάρθα Μαυροειδή

 Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας: Συναυλία ...

Τρίτη 15 Νοεμβρίου στα Ster Cinemas

Στα πλαίσια του «Αφιερώματος στα Βαλκάνια», η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας θα πραγματοποιήσει Συναυλία Βαλκανικής Μουσικής από το Τρίο Μάρθα Μαυροειδή, αυριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 9.00 το βράδυ, στην αίθουσα 3 των Ster Cinemas, όπου γίνονται και οι προβολές της.

Η Συναυλία για τα μέλη της Λέσχης είναι δωρεάν, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να παρακολουθήσουν τη Συναυλία καταβάλοντας το αντίτιμο ενός απλού εισιτητίου κινηματογράφου, δηλαδή €7,00.

Συγκεκριμένα: Τρίτη  15.11.2011 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Ster Cinemas

Συναυλία Βαλκανικής Μουσικής

Μάρθα Μαυροειδή Τρίο

Η Μάρθα Μαυροειδή παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια και οργανικούς σκοπούς από τα Βαλκάνια καθώς και δικές της συνθέσεις που συνδυάζουν στοιχεία από τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και των Βαλκανίων με σύγχρονη αρμονία και αυτοσχεδιασμό.

Μάρθα Μαυροειδή: ηλεκτρική λάφτα, σάζι, φωνή

Γιώργος Βεντουρής: κοντραμπάσο

Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα

Η Μάρθα Μαυροειδή γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Έχει σπουδάσει σάζι με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, Βυζαντινή μουσική με τον Ιωάννη Αρβανίτη, Βουλγάρικο τραγούδι με την Dessislava Stefanova, την Galina Durmushlyiska, και την Tzvetanka Varimezova και φωνητική με τον Γιώργο Σαμαρτζή. Έχει σπουδάσει μουσικολογία στην Αθήνα, εθνομουσικολογία στο Λονδίνο και στο Λος Άντζελες, και σύγχρονη μουσική στο Άμστερνταμ. Έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκυμαντέρ και παραστάσεις χορού και θεάτρου. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική παίζοντας λάφτα (πολίτικο λαούτο) και τραγουδώντας. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τους Χειμερινούς Κολυμβητές, την Σαβίνα Γιαννάτου, τον Παντελή Θαλασσινό, την Λιζέτα Καλημέρη, τον Κώστα Παυλίδη, τον Αντώνη Απέργη, τον Κώστα Θεοδώρου και άλλους.

Έργα έχουν γράψει για αυτήν οι συνθέτες Γιώργος Κουμεντάκης, Γιώργος Χατζημιχελάκης, και Katarzyna Arnhold. Έχει συνεργαστεί με χορωδίες (UCLA Bulgarian Choir, Σανάδες) τραγουδώντας, συνθέτοντας και διασκευάζοντας μουσική για φωνές a capella. Από το 2009 διδάσκει πολυφωνικό τραγούδι Βαλκανίων και σύγχρονο φωνητικό σύνολο στο Μουσικό Χωριό, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Το 2010 έβγαλε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο “Ο Κήπος της Ρίλα” από την WE SAW Productions. Τον Νοέμβριο του 2011 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος της με το Μάρθα Μαυροειδή Τρίο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture