Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στα παιδιά της «Φλόγας» αφιερώνεται η παράσταση «Ο πατέρας» της Τετάρτης

Στα παιδιά της «Φλόγας» αφιερώνεται η πα...

Στο θέατρο Act

Στα παιδιά του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» αφιερώνει την παράσταση της ερχόμενης Τετάρτης «Ο πατέρας» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, το Ελεύθερο Θέατρο-Τέχνες. Η ομάδα του «Ελεύθερου Θεάτρου» αναγνωρίζοντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και οι οποίες μοιραία επηρεάζουν το έργο Συλλόγων που στηρίζονται αποκλειστικά και μόνον στην προσφορά των ανωνύμων πολιτών, όπως αυτός της «ΦΛΟΓΑΣ», αποφάσισε να τον ενισχύσει αφιερώνοντάς του μία από τις παραστάσεις του.

Πρόκειται για την παράσταση της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ στο Θέατρο “ΑCT” (Γεροκωστοπούλου 65 / Σκάλες).

Σε ότι αφορά την παράσταση, είναι ένα έργο που πρωτοπαίχτηκε στο τέλος του προηγούμενου αιώνα και έδωσε την ευκαιρία στο δημιουργό του να εκφράσει την γνωστή σε όλους βαθιά εμπαθή άποψή του για το κοινωνικό είδος της εωσφορικής γυναίκας. Ένα έργο που μορφολογικά δεν  είναι μια κλασσική τραγωδία, αλλά που σίγουρα βρίσκει κανείς μεγάλη ταύτιση με αυτήν, μιας και το ήθος και η διάνοια των ρόλων λειτουργούν στη σφαίρα του τραγικού.

Η ομάδα του Ελεύθερου Θεάτρου-Τέχνες πατώντας πάνω σε αυτό το μονοπάτι  δίνει στο θεατή την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια παράσταση  που παλεύει να αναδείξει όχι απλά ένα κοινωνικό δράμα, που διαδραματίζεται σε ένα συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, αλλά μια διαχρονική τραγωδία που σαρκάζει την ανθρώπινη ύπαρξη που κατατρώει τις σάρκες της μιας και δεν μπορεί να ξεφύγει από τα δεσμά της κοινωνίας στην οποία ζει.

Η «ΦΛΟΓΑ», που από το 1982 ίδρυσαν και στηρίζουν οι γονείς των παιδιών με καρκίνο με την συμπαράσταση μικρών και μεγάλων, επωνύμων ή μη ιδιωτών και φορέων, έχει αναπτύξει ένα πλήθος δράσεων σε συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων που στόχο έχουν την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, καλεί τους φίλους και τα μέλη της να πλαισιώσουν την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Μιχάλης Σμυρλής (Ίλαρχος)

Βιβή  Μπακαλάρου (Λάουρα),

Βασίλης Γ. Παπαδημητρόπουλος (Γιατρός)

Μίλτος  Σπυρόπουλος (Πάστορας),

Φωτεινή Σταθοπούλου (Μάργκρετ)

Δήμητρα Τερζή (Βέρθα),

Μάρκος Γέττος (Νιεντ),

Σκηνοθεσία : Μίλτος Σπυρόπουλος

Σκηνικά, Κοστούμια : Θεοδώρα Τσούλου,

Μουσική : Διονύσης Μπονέλης,

Φωτισμοί : Στράτος Λυμπερτός.

Η τιμή εισόδου έχει οριστεί στα 10 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture