Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η «Νυχτερινή Περίπολος» του Ρέμπραντ ζωντανεύει σε ένα εμπορικό κέντρο της Ολλανδίας

Η «Νυχτερινή Περίπολος» του Ρέμπραντ ζων...

Με σλόγκαν «οι ήρωες μας επέστρεψαν», άνοιξε τις πόρτες του μετά από μια ολόκληρη δεκαετία το μεγαλύτερο μουσείο της Ολλανδίας

Με σλόγκαν «οι ήρωες μας επέστρεψαν», άνοιξε τις πόρτες του μετά από μια ολόκληρη δεκαετία το μεγαλύτερο μουσείο της Ολλανδίας, το Rijksmuseum, στο Άμστερνταμ. Η πολυαναμενόμενη ανακαίνιση του διάσημου μουσείου, η οποία κόστισε περίπου 375 εκατομμύρια ευρώ, είναι πλέον γεγονός.

Έτσι, το μουσείο φέρνει με έναν εξαιρετικά πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο την τέχνη στο κοινό, με στόχο να φέρει περισσότερο κοινό στην τέχνη.

Το διάσημο αριστούργημα «Νυχτερινή Περίπολος» του Ρέμπραντ παίρνει ζωή μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο της Ολλανδίας, αφήνοντας τους επισκέπτες έκθαμβους.

Με περισσότερα από 8.000 έργα τέχνης στις 80 αίθουσες του μουσείου, το ισπανικό αρχιτεκτονικό γραφείο «Cruz και Ortiz» που ανέλαβε την ανακαίνιση, κατάφερε να ικανοποιήσει και να αναμορφώσει πλήρως το μοναδικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 19ου αιώνα, όπου στεγαζόταν το Rijksmuseum.

Το νεογοτθικό κτίριο με την καθολική εμφάνιση είχε σχεδιάσει ο Πιέρ Κάιπερς το 1885 και φιλοξενούσε έργα του Ρέμπραντ, του Γιαν Στέεν, του Γιοχάνες Βερμέερ κ.λπ, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο.

Χαρακτηριστικό του μουσείου είναι, ότι η ασιατική τέχνη έχει το δικό της μερίδιο θαυμασμού, με την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, που καλύπτει εικαστικά αριστουργήματα από την Ινδία, την Κίνα και την Ιαπωνία.

Οι ειδικοί εκτιμούν, ότι το «νέο» μουσείο θα προσελκύσει περισσότερους από δύο εκατομμύρια επισκέπτες, συγκριτικά με τους 1.300.000 επισκέπτες που συγκέντρωνε, πριν κλείσει, το 2003.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture