Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αφιέρωμα στον μεγάλο Γερμανό κομμουνιστή αγωνιστή Έρνστ Τέλμαν σήμερα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας

Αφιέρωμα στον μεγάλο Γερμανό κομμουνιστή...

Στο χώρο του Παλαιού Αρσακείου

Η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Πάτρας και η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Αχαΐας της ΚΝΕ διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 και το Σάββατο 8 Ιουνίου ένα Φεστιβάλ με κεντρικό τίτλο «Άλλαξε τον κόσμο, το’ χει ανάγκη», στο πλαίσιαο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Παλαιού Αρσακείου στην Πάτρα, στην οδό Μαιζώνος.

Από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το μουσικό – ιστορικό αφιέρωμα στον Έρνστ Τέλμαν, πρόεδρο του ΚΚΓ (1924-1933), βασισμένο στο βιβλίο της Ίρμα Τέλμαν «Αναμνήσεις για τον Ε.Τέλμαν» και ποίηση Μπ.Μπρεχτ.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι πριν από 3 μήνες η εταιρεία διανομής Νew Star, στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος στον Έρνστ Τέλμαν πρόβαλλε την ταινία «ΕΡΝΣΤ ΤΕΛΜΑΝ, Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ» σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Kurt Maetzig. Πρόκειται για ταινία αφιερωμένη στον μεγάλο Γερμανό Κομμουνιστή και ηγέτη στην πάλη κατά του φασισμού Τέλμαν, οποίος έζησε από το 1886 έως και το 1944.

Η ταινία είχε τιμηθεί με το «Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού» και το «Βραβείο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» στο Karlovy Vary International Film Festival 1956, στην Τσεχία. Στην αξιόλογη αυτή ταινία που είχε γυριστεί στην τότε Ανατολική Γερμανία, παίζουν οι Γκίντερ Σιμόν και Χανς Πίτερ Μινέτι.

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει απονομή βραβείου στη νικήτρια ομάδα του τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε η Τ.Ο ΤΕΙ της ΚΝΕ. Την απονομή θα κάνουν οι Τάκης Πετρόπουλος, Κώστας Πετρόπουλος και Νίκος Βουρνάς.

Ακόμα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τα φοιτητικά συγκροτήματα, Longitudinal Waves (από το τμήμα Φυσικού Πάτρας), Asphodel (από τις Πολυτεχνικές σχολές Πάτρας), RedAlert (από το τμήμα Φυσικού Πάτρας), Banda 17(από το ΑΕΙ Πάτρας) καθώς και Ρεμπέτικο συγκρότημα (από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Χημικού Πάτρας)

Η αποψινή εκδήλωση στο Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με Λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 8/6

-Επίδειξη χορού breakdance, από τη χορευτική ομάδα faceless crew.

-Αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Για τους σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθουν»

-Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Ο Λένιν για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», με ομιλήτρια τη Μαρίνα Λαβράνου, μέλος ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

-Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα. Θα παίξουν οι: J-Son Gun (από το ΤΕΙ Πάτρας), Estain (από το Παιδαγωγικό τμήμα Πατρών) και Salto Mortale (από το τμήμα Φυσικού Πάτρας).

-Μεγάλη συναυλία με τον γνωστό έντεχνο τραγουδιστή Μίλτο Πασχαλίδη.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν στις 19:00.

Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture