Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δείτε φωτό από το ανέβασμα της παράστασης "Πάτρα - Μπάρι" του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας στην Κάτω Ιταλία

Δείτε φωτό από το ανέβασμα της παράσταση...

Η παράσταση παρουσιάστηκε στις 28 Μαίου 2013

Την περασμένη Τρίτη 28 Μαΐου 2013 το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ταξίδεψε στο λιμάνι Μπρίντεζι της Ιταλίας όπου στις 9.30 το βράδυ παρουσίασε στο Teatro Comunale, στην μικρή πόλη της Μεσσάνια (Mesagne), περίπου 15 χιλιόμετρα απόσταση από το Μπρίντεζι, την αξιόλογη θεατρική παράσταση «Πάτρα – Μπάρι» σε σκηνοθεσία της Ελένης Μποζά, που είχε ανέβει στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας – Ιταλίας, La Bottega delle Voci II, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η παράσταση όπου παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Γιαλελής, Βασίλης Κόκκαλης, Μίλτος Νίκας, Γιώργος Ρούφας και Δρόσος Σκώτης, παίχθηκε με υπέρτιτλους σε Ιταλική μετάφραση, κάτι για το οποίο είχαν φροντίσει οι τεχνικοί του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και απέσπασε θετικά σχόλια από το κοινό της όμορφης αυτής περιοχής της Κάτω Ιταλίας.

Το «Πάτρα – Μπάρι» να θυμίσουμε παίχθηκε αρχικά στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας, τον περασμένο Απρίλιο.

Η Πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη, που συνόδεψε την αποστολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην Ιταλία, είχε αναφέρει στο thebest.gr ότι όλα πήγαν καλά και πως η παράσταση άρεσε.

«Το Ιταλικό κοινό που την παρακολούθησε βρήκε πολλά κοινά στοιχεία που συνδέουν τους γείτονες λαούς, Ιταλούς και Έλληνες μέσα από την παράσταση. Το “Πάτρα Μπάρι” αναφέρεται στο γνώριμο ακτοπλοικό ταξίδι από το λιμάνι της Πάτρας μέχρι αυτό του Μπάρι και επικεντρώνεται στις ιστορίες πέντε οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων που ταξιδεύουν σε σταθερή βάση μεταφέροντας εμπορεύματα.

Η παράσταση αυτή ήταν ένα δείγμα της επικοινωνιακής πολιτικής και εξωστρεφούς διάθεσης του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας που έφερε κοντά τους δύο λαούς και την Ελληνική με την Ιταλική κουλτούρα.

Βέβαια έχω να πω ότι ως ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αυτό που αντιληφθήκαμε πηγαίνοντας στο Μπρίντεζι στην περιοχή της Απουλίας, ήταν η διαφοροποίηση του δικού μας θεάτρου το οποίο παρουσίασε μία άκρως επαγγελματική θεατρική παράσταση, αξιώσεων ενός κρατικού θεάτρου. Την ίδια ώρα οι Ιταλοί φαίνεται ότι είχαν προσεγγίσει το πρόγραμμα La Bottega, από άλλη σκοπιά καθώς στις παραστάσεις που έφεραν σε εμάς στην Πάτρα, είχαν συνδυάσει επαγγελματικά αλλά και ερασιτεχνικά στοιχεία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η κυρία Πατρώνη στο thebest.gr προσθέτοντας ότι η παράσταση της Πάτρας μάλλον αδικήθηκε λίγο στην Ιταλία και ήταν ανώτερη σε σύγκριση με την ημιεπαγγελματική προσέγγιση του προγράμματος La Bottega από την πλευρά των Ιταλών.

Επίσης το θέατρο όπου παίχθηκε το «Πάτρα Μπάρι» αν και γέμισε, ήταν μικρής χωρητικότητας.

Στην παράσταση «Πάτρα Μπάρι», η δραματουργική επεξεργασία ήταν της Ελένης Μποζά, της Συγκλητικής Βλαχάκη, της Αγγελικής Κουστένη, του Γιώργου Παπαστεφάνου και του Παναγιώτη Σκούρα. Το σκηνικό-κοστούμια επιμελήθηκε ο Σκωτσέζος Κέννυ Μακ Λέλλαν, τη μουσική ο Θοδωρής Αμπαζής, την Κίνηση η Μάρω Γαλάνη και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture