Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ετοιμάζεται η ταινία "Divergent" που βασίζεται στο βιβλίο φαινόμενο της Βερόνικα Ροθ

Ετοιμάζεται η ταινία "Divergent&quo...

Στο φιλμ παίζουν η Σειλίν Γούντλει, η Κέιτ Γουίνσλετ και η Άσλει Τζαντ

Οι πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες από τα γυρίσματα της ταινίας «Divergent – Απόκλιση» που βασίζεται στο βιβλίο φαινόμενο της Αμερικανίδας συγγραφέως Βερόνικα Ροθ, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το πιο έντονο και καλογραμμένο ανάγνωσμα των τελευταίων ετών, όπως λέγεται ξεκινά το γεμάτο δράση, έρωτες και περιπέτεια, ταξίδι του στη μεγάλη οθόνη, παρασέρνοντας στη «μαγική» του δίνη το ταλέντο ενός δυνατού καστ ηθοποιών.

Η προτεινόμενη για Χρυσή Σφαίρα νεαρή ηθοποιός Σεϊλίν Γούντλεϊ που γνώρισε το σινεφίλ κοινό μέσα από την ταινία του Αλεξάντερ Πέιν «Οι Απόγονοι», η βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Γουίνσλετ, ο Τζέι Κόρτνεϊ, η Άσλεϊ Τζαντ, η Μάγκι Κιού, ο Ρέι Στίβενσον, η Ζόι Κράβιτζ, ο Κρίστιαν Μάντσεν, ο Τεό Τζέιμς, ο Τόνι Γκόλντουιν, ο Μπεν Λόιντ Χιου και ο Μπεν Λάμπ, βρίσκονται ήδη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νιλ Μπέργκερ (“The Illusionist”).

Η πολυαναμενόμενη ταινία ήδη έχει ξεκινήσει να γυρίζεται από τον περασμένο Απρίλιο στο Σικάγο, τμήμα του οποίου έχει μετατραπεί στο «δυστοπικό», συναρπαστικό, περιβάλλον που σκαρφίστηκε η ιδιοφυής συγγραφέας Βερόνικα Ροθ. Μάλιστα το βιβλίο αυτό για πολλούς θυμίζει το «Hunger Games - Αγώνες Πείνας» που έγινε επιτυχημένη ταινία και ακολουθεί η 1η συνέχεια της.

Με περισσότερα από 2.6 εκατομμύρια αντίτυπα του βιβλίου «Divergent» να έχουν πουληθεί ήδη μέχρι σήμερα και μια ανεξέλεγκτα ανοδική καταγραφή στις προτιμήσεις των αναγνωστών, το νέο τεράστιο εκδοτικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα «Απόκλιση» παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις και δείχνει ικανό να ξεπεράσει ακόμη και τους αντίστοιχους δείκτες πωλήσεων που είχαν τα «Twilight» και «Hunger Games».

Η «Απόκλιση» που θα βγει του χρόνου στις αίθουσες από την εταιρεία Odeon, είναι μια συναρπαστική περιπέτεια, η οποία αγγίζει συμπαντικές αξίες όπως η αγάπη και η εσωτερική αναζήτηση και μας μεταφέρει σ’ ένα μελλοντικό κόσμο, όπου οι άνθρωποι χωρίζονται σε ξεχωριστές «Φατρίες», βάση της προσωπικότητας και των στοιχείων του χαρακτήρα τους.

Γεμάτη ασίγαστη δράση και έντονα ψυχολογικά παιχνίδια μας συστήνει ένα νέο κοινωνικό σύστημα στο οποίο η κάθε Φατρία είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην καλλιέργεια μιας συγκεκριμένης αρετής και όλα τα μέλη της κοινωνίας επιλέγονται να ενταχθούν σε μια, υποχρεωτικά, φατρία, όταν συμπληρώσουν το δέκατο έκτο έτος της ηλικίας τους.

Η Τρις Πράιορ (Σεϊλίν Γούντλεϊ) γνωρίζει πως αποτελεί μια ξεχωριστή, «αποκλίνουσα» περίπτωση η οποία δε μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε καμία από τις γνωστές φατρίες, βάση της ήδη υπάρχουσας ταξινόμησης. Αποτελεί μια «Απόκλιση». Ωστόσο, όταν η Τρις ανακαλύπτει μια καλά κρυμμένη συνωμοσία η οποία φέρνει στη φόρα ένα σχέδιο εξόντωσης όλων των «διαφορετικών», θα προσπαθήσει με όλη της τη δύναμη να ανακαλύψει οπωσδήποτε τι είναι αυτό που καθιστά τις «αποκλίσεις», τόσο επικίνδυνες, πριν να είναι πολύ αργά για το «είδος της».

Το βιβλίο «Απόκλιση», της Βερόνικα Ροθ, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Platypus.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture