Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Πλημμύρισε παιδικά χαμόγελα η Ρήγα Φεραίου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πλημμύρισε παιδικά χαμόγελα η Ρήγ...

Σήμερα μια «Γιορτή για το περιβάλλον» - Πρωταγωνιστές τα παιδιά

Ενα μεγάλο μέρος των σημερινών δράσεων για το περιβάλλον στο κέντρο της Πάτρας  είναι αφιερωμένο στα παιδιά. Έτσι από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, μαζί με τις περιβαλλοντικές εκθέσεις, το Ecofestival του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τις άλλες παρουσιάσεις, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Μια γιορτή για το περιβάλλον», έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα παιδιά οι παρακάτω δράσεις:

Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, μαζί με την έκθεση παιδικού βιβλίου για το περιβάλλον, έχει διοργανωθεί συνάντηση συγγραφέων των εκδόσεων Πατάκη με μικρούς αναγνώστες τους, με διαδράσεις και οικοπαιχνίδια, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Από 11.00 – 12.30 τα παιδιά θα συναντηθούν, θα παίξουν και θα μιλήσουν για το περιβάλλον μαζί με το συγγραφέα Αντώνης Παπαθεοδούλου που έχει γράψει το «Πλανόδιο Πάρκο», ενώ από 12.30 – 14.00 τη σκυτάλη θα πάρει ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, μαζί με το ολοκαίνουριο βιβλίο του «Με το ποδηλατό μου αρχηγό, το αυτοκίνητο νικώ».

Παράλληλα στον Έσπερο της πλατείας Γεωργίου η Ideal Bikes θα διοργανώσει ειδικό πρόγραμμα προσέγγισης των μικρών παιδιών με το ποδήλατο μέσα από το παιχνίδι.

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, καμπάνια που πραγματοποιεί η αντιδημαρχία Καθαριότητας, ενώ τα παιδικά τμήματα του χορευτικού τμήματος θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς στο τέλος των δράσεων.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός και οι αντιδημαρχίες Εθελοντισμού, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, η ΑΔΕΠ, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πάτρας, οι εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ και το γραφείο Ekvasis.

Την υποστήριξη της εκδήλωσης, με την παροχή υλικού ή απαραίτητων υπηρεσιών για την εκδήλωση, έχουν αναλάβει οι: Βιολογικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών, Φορέας Προστατευόμενης Περιοχής Χελμού Βουραϊκού, Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς, Oμάδα Έψιλον Δήμου Πατρέων, Εκδόσεις Πατάκη, ΙDEAL BIKES, Super Markets Κρόνος, ΤΙΤΑΝ, Τίγκας Art Sound Vision & Light, Agrosiv

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture