Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έλαμψε ο χαρισματικός και γοητευτικός Ρέντφορντ χθες στις Κάνες -Δείτε φωτό

Έλαμψε ο χαρισματικός και γοητευτικός Ρέ...

Με αφορμή τη νέα ταινία του "All is Lost" που υποδύεται ένα ναυαγό ναυτικό, μίλησε για την αξία της σιωπής

Όπως αναμενόταν ο μεγάλος Αμερικάνος σταρ Ρόμπερτ Ρέντφορντ (τον ερχόμενο Αύγουστο θα συμπληρώσει αισίως τα 77 του χρόνια) έλαμψε χθες Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 στο κόκκινο χαλί του 66ου Φεστιβάλ των Κανών όπου προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού η νέα του ταινία «All is Lost» όπου δεν έχει καθόλου διαλόγους και παίζει μόνο ο Ρέντφορντ υποδυόμενος έναν ναυαγό ναυτικό στον Ινδικό ωκεανό, στα ανοιχτά της Σουμάτρα.

Ο Ρέντφορντ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη του φιλμ Τζέι Σι Κάντορ, του «Margin Call», εμφανίστηκε χαμογελαστός φορώντας ένα γαλάζιο νεανικό πουκάμισο ενώ το βράδυ στην επίσημη προβολή της ταινίας που έλαβε θετικά σχόλια και αν ήταν στο διαγωνιστικό πρόγραμμα θα διεκδικούσε βραβεία, φόρεσε μαύρο επίσημο σμόκιν και είχε μαζί του την εδώ και τέσσερα χρόνια νέα σύζυγο, την Γερμανικής καταγωγής ζωγράφο Σίμπιλ Ζάγκαρς.

Μπορεί ορισμένα μέσα ενημέρωσης όπως η εφημερίδα «Τα Νέα» να έγραψαν ότι όταν στο κόκκινο χαλί εμφανίστηκε το νεαρό μοντέλο Ιρίνα Σάικ (αν δεν κάνουμε λάθος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ελλάδα) τα φλας των φωτογράφων άστραψαν προς τα κει, εντούτοις η αριστοκρατική παρουσία του Ρέντφορντ ήταν αυτή που πρωταγωνίστησε στην χθεσινή 8η μέρα του κορυφαίου Φεστιβάλ των Κανών.

Χθες στις Κάνες παίχθηκε και η νέα ταινία του Δανού Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν (Drive) με τίτλο «Only God Forgives», ωστόσο ο πρωταγωνιστής Ράιαν Γκόσλινγκ απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους από την επίσημη αυτή προβολή της ταινίας που είναι μάλιστα και στο διαγωνιστικό τμήμα, κάτι που σχολιάστηκε.

Παρόντες πάντως ήσαν ο σκηνοθέτης Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν με τους συνεργάτες και τους άλλους πρωταγωνιστές του φιλμ, όπως την Αγγλίδα ηθοποιό Κριστίν Σκοτ Τόμας.

Ο Ρέντφορντ σποτελώντας μόνος του το καστ του «All is Lost», μπαίνοντας στην αίθουσα για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, δέχτηκε ένα σταμάτητο ολόθερμο χειροκρότημα.

Όπως γράφει το έγκυρο κινηματογραφικό σάιτ flix.gr στην ανταπόκριση του, ο κινηματογραφικός μύθος Ρέντφορντ με μία φυσική απλότητα, δεν δημιούργησε ούτε δέος, ούτε απόσταση. Σοβαρός και μετρημένος, άνθρωπος της ουσίας κι όχι του καρναβαλιού που είχε στηθεί μπροστά του, από εκατοντάδες άτομα που τέντωναν στον αέρα το κινητό τους και φώναζαν το όνομά του, ανυπομονούσε να μιλήσει για την ταινία του και γενικότερα για το σινεμά.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης Τύπου, όπως τα έγραψε το σάιτ flix.gr.

Στο ερώτημα γιατί ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αποδέχτηκε την πρόταση του Τζέι Σι Κάντορ για το All is Lost (αναμένεται στις αίθουσες των ΗΠΑ στα τέλη του Οκτωβρίου), ο συμπαθής σταρ με τα πενήντα και πλέον χρόνια καριέρας, απήντησε.

«Ήταν ένας πολύ γοητευτικός ρόλος. Η πρόκληση να είμαι στην οθόνη μόνος μου, χωρίς το δεκανίκι του λόγου, ήταν πολύ γοητευτική. Μόλις είχα τελειώσει μία ταινία, όπου έπαιζε και σκηνοθετούσα όταν ήρθε η πρόταση του Τζέι Σι. Ήθελα να θυμηθώ τι σημαίνει να παραδίνεσαι σ' έναν άλλο σκηνοθέτη.

Εκτιμούσα έτσι κι αλλιώς τον Τζέι Σι Κάντορ, ο οποίος είχε κάνει μία υπέροχη πρώτη ταινία που έπαιξε στο φεστιβάλ του Σάντανς. Το σενάριο του All is Lost ήταν ιδιαίτερο, μοναδικό - μία εντελώς διαφορετική πρόταση από όλες αυτές που μου έκαναν. Για αυτό δέχτηκα.

Πιστεύω στην αξία της σιωπής. Τόσο στο σινεμά, όσο και στην ίδια τη ζωή. Σέβομαι τη σιωπή, την ησυχία.

Όταν εμπιστευτείς τη σιωπή στο σινεμά, αποκτά μεγάλη δύναμη. Ως ηθοποιός πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε και να αφηνόμαστε 100% στο ρόλο. Αν δεν το κάνουμε, αυτό θα φανεί. Πρέπει να βουτάς με το κεφάλι και να έχεις εμπιστοσύνη στο σκηνοθέτη σου. Η σιωπή επίσης δίνει μία μεταφυσική διάσταση στην ταινία, κι αυτό μου αρέσει».

Ο ωραίος και πάντα ακμαίος Ρόμπερτ Ρέντφορντ (κι ας είχε απρόοπτα στα απαιτητικά γυρίσματα του φιλμ όπου σε μία λίγο επικίνδυνη σκηνή, έχασε για λίγο την ακοή του από το ένα αυτί) αναφέρθηκε και στον καλό του φίλο, τον Πολ Νιούμαν που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2008.

Ο Νιούμαν μαζί με την Τζόαν Γούντγουωρντ είναι στην νοσταλγική αφίσα του φετινού Φεστιβάλ των Κανών.

Ο Ρέντφορντ είχε να έρθει στο Φεστιβάλ των Κανών με ταινία του από το 1988 και το «Μιλάγκρο η γη της σύγκρουσης» που ήταν δική του σκηνοθεσία και είχε προβληθεί επίσης εκτός συναγωνισμού.

Σήμερα 23 Μαίου στις Κάνες αναμένεται να προβληθεί η ολοκαίνουρια ταινία του Αλεξάντερ Πέιν που έχει καταγωγή από το Διακοπτό Αιγιαλείας, "Νεμπράσκα".

Επιμέλεια - Τάκης Γ. Μαρτάτος

 

O Ρέντφορντ στο έλεος των στοιχείων της φύσης στο νέο του φιλμ "All is Lost".

O Ρέντφορντ στο έλεος των στοιχείων της ...

O Ρέντφορντ στο έλεος των στοιχείων της φύσης στο νέο του φιλμ "All is Lost".

Μαζί με την σύζυγο του Σίμπιλ Ζάγκαρς.

Μαζί με την σύζυγο του Σίμπιλ Ζάγκαρς.

Μαζί με την σύζυγο του Σίμπιλ Ζάγκαρς.

H Κριστίν Σκοτ Τόμας ήρθε στις Κάνες με τη νέα ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν. Η Τόμας, αν θυμάστε είχε παίξει με τον Ρέντφορντ στον "Γητευτή των αλόγων".

H Κριστίν Σκοτ Τόμας ήρθε στις Κάνες με ...

H Κριστίν Σκοτ Τόμας ήρθε στις Κάνες με τη νέα ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν. Η Τόμας, αν θυμάστε είχε παίξει με τον Ρέντφορντ στον "Γητευτή των αλόγων".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture