Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην επίκαιρη παράσταση "Interview" στην Αθήνα παίζει ο Πατρινός ηθοποιός Σωτήρης Δούβρης

Στην επίκαιρη παράσταση "Interview&...

Η παράσταση θα παίζεται έως και τις 2 Ιουνίου

Μία συνέντευξη για δουλειά, τέσσερις υποψήφιοι και μία φωνή... Εξευτελιστικές ερωτήσεις και δοκιμασίες, που οδηγούν σε μία διαδικασία κωμικοτραγικού παραλογισμού. Αυτό είναι το «έξυπνο» θέμα της παράστασης με τίτλο «Ιnterview» που έχει ανέβει από τις 10 Μαΐου 2013 στην Αθήνα, στο θέατρο Fabrica Athens, στον Κεραμεικό.

Μάλιστα στην παράσταση παίζει ο γνωστός Πατρινός ηθοποιός Σωτήρης Δούβρης όπου υποδύεται έναν επιστήμονα, νευροβιολόγο, με πολλές γνώσεις και πτυχία, που εργαζόταν σε ένα ερευνητικό κέντρο, το οποίο έκλεισε.

Το κείμενο της παράστασης που δημιουργήθηκε απ' όλα τα μέλη της ομάδας κατά την διάρκεια των προβών, αφορά στις διαχρονικές σχέσεις μίσους και πάθους, σύγκρουσης και αλληλοεξάρτησης.

Οι υποψήφιοι αντιπροσωπεύουν τέσσερις κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται δραματικά από τις σημερινές συνθήκες και που βρίσκονται μέσα στην αρένα της αναζήτησης εργασίας (χειρωνάκτες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανειδίκευτoι εργάτες). Η φωνή είναι αυτή που αξιολογεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να εργαστεί και αποφασίζει για τις προσλήψεις σε όλους ανεξαιρέτως τους εργασιακούς τομείς. Αργά ή γρήγορα, όλο το ανθρώπινο δυναμικό, θα αναγκαστεί να περάσει από το «interview».

Η συνέντευξη ξεκινάει τυπικά, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα. Οι υποψήφιοι χαλαρώνουν και αφήνουν τις αδυναμίες τους να φανερωθούν. Η φωνή αρχίζει σιγά-σιγά να τους χειραγωγεί, υποβάλλοντας τους παράλογες ερωτήσεις και υποχρεώνοντάς τους σε εξευτελιστικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι είναι σε απόγνωση και δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Οδηγούνται έτσι σε μία κανιβαλιστική διαδικασία ανταγωνισμού. Όλος αυτός ο παραλογισμός, μοιραία προκαλεί κωμικούς διαλόγους και καταστάσεις.

Επόμενοι υποψήφιοι; Οι θεατές...

Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Χρήστος Θάνος με βοηθό σκηνοθέτη τον Χρίστο Παπαμιχαήλ, ενώ τους τέσσερις υποψήφιους υποδύονται εκτός από τον Σωτήρη Δούβρη, οι Σοφία Καψαμπέλη, Μαρία Ζερβού και Βασίλης Τουρκομένης.

Θέατρο Fabrica Athens, Μεγάλου Αλεξάνδρου & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός

Παραστάσεις: Από 10/5 – 2/6 (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:15)

Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture