Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα-Αυτό το Σάββατο οι Flamarabenco με ήχους της Ανδαλουσίας στον Μουσικό Μάιο της Φιλαρμονικής

Πάτρα-Αυτό το Σάββατο οι Flamarabenco με...

Στις 9 το βράδυ

Οι “Flamarabenco”,  ένα Πατρινό μουσικό σχήμα θα δώσουν μία συναυλία το ερχόμενο Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στις 21.00 στο πλαίσιο του «Μουσικού Μαΐου 2013», στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών στην οδό Ρήγα Φεραίου και Γκότση.

Οι Flamarabenco θα αυτοσχεδιάσουν πάνω σε κομμάτια συνθετών, όπως ο Naseer Shamma, ο Anouar Brahem, ο Paco de Lucia, ο Gerard Nùñez κ.ά, σε ένα ταξίδι στις ρίζες της παράδοσης, δοσμένο μέσα από μία προσέγγιση, συνδυάζοντας τη μυσταγωγία της Ανατολής με τη “φλόγα” του Φλαμένκο και το άρωμα της Μεσογείου.

To σχήμα των “Flamarabenco” ιδρύθηκε το 2011 στην Πάτρα, ως μια ιδέα να συνδυαστούν οι κοινές ρίζες και τα ακούσματα της Αραβικής και της Φλαμένκο μουσικής.

Τα μέλη του, Ανδρέας Κίκινας, (φλαμένκο κιθάρα), Γιάννης Παναγιωτόπουλος (ούτι, πολίτικη λύρα) και Γιάννης Τσεντούρος (κρουστά), ενώ προέρχονται από διαφορετικές μουσικές καταβολές, μοιράζονται μια κοινή ιδέα: το “πάντρεμα” διαφορετικών μουσικών κόσμων, που έχουν όμως δημιουργηθεί ή επηρεαστεί από τους ήχους της Ανδαλουσίας.

Πηγή έμπνευσής τους είναι ο απέραντος θησαυρός των μουσικών αυτών παραδόσεων, ο οποίος επιτρέπει τον αυτοσχεδιασμό, το βασικότερο στοιχείο της μουσικής Φλαμένκο. Και οι τρεις συντελεστές του συνόλου είναι καθηγητές, στις αντίστοιχες σχολές, στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλ. 2610 277740 και στον ιστότοπο του Ωδείου www.fe-odeiopatron.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture