Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Tα 10 χρόνια τους στη δισκογραφία γιορτάζουν οι Locomondo

Tα 10 χρόνια τους στη δισκογραφία γιορτά...

Με μία συναυλία το Σάββατο 11 Μαίου στο Gagarin 205

Οι Locomondo γιορτάζουν δέκα χρόνια μαζί, δέκα χρόνια συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζουν τον 7ο δίσκο τους με τίτλο «Οδύσσεια» στην Αθήνα στο Gagarin 205, αυτό το Σάββατο 11 Μαΐου 2013, μετά τις 21.30.

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν γράφοντας ένα demo την άνοιξη του 2003. Ο κιμπορντίστας Σταμάτης Γούλας θυμάται χαρακτηριστικά την πρώτη νύχτα που βρέθηκαν στον στούντιο:

«Πριν 10 χρόνια την άνοιξη του 2003 ηχογραφήσαμε το πρώτο μας Demo.

Το δισκάκι έφτασε στα χέρια του Γκολφίδη που μας έβαλε στο “Sierra” για να γράψουμε τον πρώτο μας δίσκο.

Στις 11 Μαΐου 2003 (νύχτα 10 προς 11, αλλά το session ήταν μεταμεσονύχτιο) μπήκαμε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό studio για να γράψουμε το πρώτο δίσκο και μέχρι το ξημέρωμα τον είχαμε γράψει σχεδόν όλο, εκτός από φωνές και κάποια σόλο, υπό την καθοδήγηση του Άκη Γκολφίδη, με Ταμπάκη, Φραγκέλη, Μπότη, τεχνικούς, τον Μούρτζη παρών στην αίθουσα, ως φίλο-σκηνοθέτη και τον Σούντρη ντράμερ σεσσιονά, τότε πρωτογνωριστήκαμε με τα παιδιά!

Ένα ακόμη γεγονός που έδωσε μια επιπλέον «μαγεία» ήταν πως η 11η Μαΐου που ηχογραφήσαμε για πρώτη φορά συμπίπτει με την επέτειο του θανάτου του Bob Marley, μια ημερομηνία που σήμαινε πολλά για μας. Νιώθαμε όλο αυτό το vibe, την αγάπη για τη reggae και τον ενθουσιασμό ταυτόχρονα για αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία που πραγματοποιούνταν το όνειρο μας.

Πιστεύω πως εκείνη τη νύχτα, της πρώτης μας ηχογράφησης, πήρε μπρος η μηχανή και σαλπάρησε το πλοίο των Locomondo –"διαστημόπλοιο" για κάποιους, για να το κάνω και πιο επίκαιρο, λόγω εποχής-και μιας και στις 11 Μαϊου κλείνουμε σαν μπάντα δέκα χρόνια παρουσιάζουμε τον καινούργιο μας δίσκο με τίτλο Οδύσσεια στο Gagarin 205 live music space».

Η μεγάλη μουσική παρέα των Locomondo, του ρέγγε, σκα και λάτιν ρυθμού έχει κερδίσει-πλέον- τις καρδιές όλων –μικρών και μεγάλων – εδώ και χρόνια παντού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό! Με τα τραγούδια τους, την ενέργεια και την ζωντάνια που εκπέμπουν, οι Locomondo μετατρέπουν την κάθε συναυλία τους σε ένα ατελείωτο πάρτυ, όπου τον πρώτο λόγο έχει η μουσική και ο χορός.

Κόσμος και συγκρότημα γίνονται ένα, θίγοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα με τον γνωστό τους τρόπο.

Οι Locomondo είναι οι:

Μάρκος Κούμαρης – φωνή, κιθάρα, Γιάννης Βαρνάβας – φωνή, κιθάρα, Σταμάτης Γούλας – πλήκτρα, sampler, Σπύρος Μπεσδέκης- μπάσο, Στρατής-Άγγελος Σούντρης-τύμπανα, Μιχάλης Μουρτζής – κρουστά, Θανάσης Ταμπάκης-υπεύθυνος ήχου.

Μαζί τους όπως πάντα θα είναι οι:

Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Νίκος Βλάχος, (τρομπέτα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι), Γιώργος Φραγκέλης- ηχοληψία και ηχητική επιμέλεια.

Τιμή εισιτηρίων (περιορισμένη): 10 €, Ταμείο: 12 €.

Σημεία προπώλησης: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς), Gorilla 11 (Θησέως 11, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι), www.viva.gr.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture