Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Βασίλη Σωτηρχόπουλου

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγρ...

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κάτω Αχαΐας «Μελίνα Μερκούρη»

Με αρκετή επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κάτω Αχαΐας «Μελίνα Μερκούρη», τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Βασίλη Σωτηρχόπουλου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Δυτικής Αχαΐας στα πλαίσια της πολιτιστικής του δραστηριότητας.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο να χαιρετίζει την εκδήλωση και να σκιαγραφεί σε αδρές γραμμές το ανθρώπινο αλλά και το καλλιτεχνικό «πρόσωπο» του δημιουργού τονίζοντας, πως η συνεισφορά του είναι πολύ μεγάλη στην κοινωνία, τόσο μέσα από το εκπαιδευτικό του έργο όσο και από την πορεία του ως ζωγράφος.

« Η ανάπτυξη είναι μια ενιαία κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική διαδικασία που στοχεύει στην ενεργοποίηση των ενδογενών πόρων, μέσων και δυνατοτήτων μιας περιοχής.

Υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη και τον πολιτισμό. Η συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες δίνει στον άνθρωπο την ευκαιρία να δημιουργεί δεσμούς επαφής και επικοινωνίας, του δημιουργεί την «αίσθηση του ανήκειν», υπερβαίνει σύνορα και διαχωριστικές γραμμές, αντιμάχεται τον κοινωνικό αποκλεισμό και αποτελεί τον κατάλληλο συνεκτικό ιστό για ισχυρή κοινωνική συνοχή.

Ο Πολιτισμός αναπτύσσει δυναμικές που δεν εξαντλούνται μέσα στα πεδία της οικονομικής πολιτικής!» τόνισε ο δήμαρχος, δηλώνοντας πως θα συνεχιστούν παρόμοιες εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Βασίλης Σωτηρχόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την τιμή που του έκαναν μίλησε για το έργο του και για το πόσο σημαντικό ρόλο θα πρέπει να διαδραματίζει η δημιουργία στην καθημερινότητα όλων μας.

Τέλος ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, το οποίο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκδήλωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture