Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχονται οι Residents για ένα μοναδικό live στο Fuzz της Αθήνας

Έρχονται οι Residents για ένα μοναδικό l...

Στις 24 Μαίου 2013

Οι πρωτοπόροι, εκκεντρικοί και μυστηριώδεις «Residents» γιορτάζουν τα 40 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας τους με μία μεγάλη περιοδεία με τίτλο «Wonder of Weird - The 40th Anniversary Show», στο πλαίσιο της οποίας θα κάνουν μία στάση και στην Αθήνα, στις 24 Μαΐου, στο Fuzz Live Music Club.

Οι «Residents» όπως γράφει η εφημερίδα "Έθνος", έχουν γράψει τη δική τους σημαντική μουσική ιστορία και θεωρούνται ως ένα από τα πιο πρωτοποριακά συγκροτήματα της αβάν - γκαρντ - πειραματικής σκηνής και των multimedia. Μέσα στις τέσσερις δεκαετίες της μουσικής δράσης τους έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 60 άλμπουμ, 40 σινγκλ κι άλλα τόσα CD ROM και DVD, ενώ έχουν αποσπάσει πολλά και σημαντικά βραβεία.

Οι περίεργοι αυτοί τύποι, που αρνούνταν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους και εμφανίζονταν στη σκηνή με διάφορες εντυπωσιακές μεταμφιέσεις, με πιο χαρακτηριστική εκείνη με τα σμόκιν και τους τεράστιους βολβούς ματιών στα πρόσωπά τους (φωτ.), κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νέο μουσικό ύφος, από το οποίο επηρεάστηκαν βαθιά πολλοί μετέπειτα γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι Tuxedomoon, κ.ά.

Οι ίδιοι έχουν δηλώσει πάντως πως ανάμεσα στις μουσικές επιρροές τους ήταν ο Τζορτζ Γκέρσουϊν, οι Μπιτλς, ο Ένιο Μορικόνε, ο Τζέιμς Μπράουν, ο Τζον Κέιτζ κ.ά.

Τα μέλη του συγκροτήματος Residents συναντήθηκαν κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '60. Η γνωριμία τους με τον κιθαρίστα Φιλ Λίτμαν, ο οποίος συνεργαζόταν μαζί τους μέχρι τον θάνατό του, το 1987, υπήρξε κομβική για την εξέλιξη του ήχου τους.

Το 1972 μετακόμισαν στο Σαν Φρανσίσκο και δημιούργησαν τη δική τους εταιρεία, τη Ralph Records, από την οποία και κυκλοφορούσε το μουσικό υλικό τους. Το πρώτο επίσημο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Meet the Residents».

Το πρόγραμμα του σόου που θα παρουσιάσουν στην Αθήνα περιλαμβάνει νέες, εντυπωσιακές εκτελέσεις κομματιών από τη 40χρονη διαδρομή τους. Εισιτήρια πρωπωλούνται στο Tickethouse στην οδό Πανεπιστημίου 42, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture