Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επίσκεψη Χορωδιών στον Αντιπεριφερειάρχη για τα Κάλαντα του Λαζάρου

Επίσκεψη Χορωδιών στον Αντιπεριφερειάρχη...

Έψαλλαν τα Κάλαντα του Λαζάρου τα πολιτιστικά σωματεία της Κέρκυρας

Όπως έχει καθιερωθεί, τα πολιτιστικά σωματεία της Κέρκυρας, το Σάββατο του Λαζάρου επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη κ Σπυρίδωνα Σπύρου και τον  Αντιπεριφερειάχη ΠΕ Κέρκυρας κ Χρήστο- Ηρακλή Σκούρτη για να ψάλλουν τα Κάλαντα του Λαζάρου.

Η Χορωδία Αυλιωτών, η Μαντολινάτα Μενεστρέλοι, η Χορωδία Λευκίμης, η Χορωδία Βαλανιού, τραγούδησαν τα κάλαντα παρουσία και της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ι.Ν., κας Μαρία Καταβάτη.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης αφού ευχαρίστησαν τα μέλη των σωματείων για την επίσκεψη τους, αναφέρθηκαν στην καταλυτική σημασία της δράσης τους, η οποία συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξη του πολιτισμού και την παράδοσή μας.

Μεταξύ άλλων, ο κος Σπύρου τόνισε: «Ο πολιτισμός  και ο τουρισμός αποτελεί το 80% της οικονομίας μας. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Αυτό που πρέπει να κάνουν τα Επτάνησα και η Κέρκυρα, είναι να αναδείξουν την μοναδικότητά τους, ως νησί της μουσικής, του πολιτισμού, της Unesco».

Από την πλευρά του ο κος Σκούρτης δήλωσε: «Η Π.Ε. Κέρκυρας προσπαθεί να ενισχύσει μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα τον πολιτισμό του νησιού προκειμένου να τον αναδείξει και να κρατήσει την συνοχή της κοινωνίας. Αυτή την στιγμή, διεκδικούμε δύο προγράμματα. Η πολιτεία, συνδυαστικά με την πολιτιστική προσφορά των διαφόρων σωματείων, θα μπορούσε και αυτή από την μεριά της στηρίξει οικονομικά τα σωματεία».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture