Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Έρχεται το πολυνομοσχέδιο "σκούπα", προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων

Έρχεται το πολυνομοσχέδιο "σκούπα&q...

Θα περιλαμβάνονται όλα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα

Να συζητηθεί εκτενώς μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση -ακόμη και σε συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών- το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα ζητά το ΠΑΣΟΚ.


Η Ιπποκράτους επιθυμεί στο πολυνομοσχέδιο να ενταχθούν και οι προτάσεις που έχει καταθέσει για την ανεργία.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το Μέγαρο Μαξίμου δεν θεωρεί σκόπιμη μια νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Προκειμένου, ωστόσο, να αποφευχθούν οι όποιες εντάσεις αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου.

Κατά τη συνάντηση το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει να περιληφθούν στο νομοσχέδιο οι προτάσεις που το ίδιο έχει καταθέσει για την ανάσχεση της ανεργίας και την προστασία των ευπαθών ομάδων.
Στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν -σε συνεννόηση με την τρόικα- μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία, ως θετικές.
Ο ανασχηματισμός και η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας
Παράλληλα, αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του πρωθυπουργού να συσταθούν νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών, σημειώνοντας ότι ελήφθη ερήμην του.

Όπως σημειώνουν πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί λάθος να εστιαστεί η δημόσια συζήτηση στην απόφαση διότι μια τέτοια συζήτηση «θα ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να συμπεριλάβει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα υπηρετηθεί από το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα».
Προσθέτουν, δε, ότι «το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να "βολεύει" στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά