Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αναβάλλονται τελικά και οι δύο προγραμματισμένες παραστάσεις του Άγγελου Αντωνόπουλου στην Πάτρα

Αναβάλλονται τελικά και οι δύο προγραμμα...

Δεν θα παρουσιαστεί τελικά το έργο "Γαλιλαίος" για λόγους υγείας του 80χρονου πρωταγωνιστή

Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι δύο προγραμματισμένες παραστάσεις του έργο «Γαλιλαίος» με τον 80χρονο Πατρινής καταγωγής ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, την Τρίτη 23 και Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στις 21.30.

Αρχικά είχε ακυρωθεί η παράσταση της Πέμπτης 25/4, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, σήμερα Κυριακή γνωστοποιήθηκε στους ανθρώπους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από τον ίδιο τον κ. Αντωνόπουλο ότι για λόγους υγείας αδυνατεί να έρθει στην Πάτρα για να παρουσιάσει την παράσταση αυτές τις μέρες.

Ενδεχομένως μετά το Πάσχα, και εφόσον υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία να τα καταφέρει να έρθει ο εκλεκτός ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος με τον "Γαλιλαίο" (μία παράσταση που παίχθηκε τον περασμένο χειμώνα με επιτυχία στην Αθήνα), στην Πάτρα.

Είναι γεγονός ότι το θεατρόφιλο κοινό της πόλης της Πάτρας ανέμενε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρά τον Άγγελο Αντωνόπουλο, ο οποίος είχε πολύ καιρό να έρθει στην περιοχή μας για να παρουσιάσει θεατρική του δουλειά.

Η τελευταία φορά αν δεν κάνουμε λάθος ήταν πριν από μερικά χρόνια στο Πάνθεον.

Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι (1564-1642) που υποδύεται ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ήταν σπουδαίος Ιταλός αστρονόμος, φιλόσοφος και φυσικός της περιόδου της Αναγέννησης.

Ο κ. Αντωνόπουλος εκτός από την ερμηνεία του ρόλου, υπογράφει και την σκηνοθεσία και την δραματουργική απόδοση του κειμένου ενώ η διάρκεια της παράστασης είναι 80 λεπτά.

Ο συμπαθής βετεράνος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος έχει γεννηθεί στον Πειραιά, όπου είχε εγκατασταθεί η οικογένεια του που καταγόταν από την Πάτρα.

Σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου Tέχνης με δάσκαλο τον μεγάλο Κάρολο Κουν. Ως ηθοποιός υπηρέτησε όλα τα είδη του θεάτρου. H δραστηριότητά του είναι μεγάλη επίσης στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Θρυλική έχει μείνει η πρωταγωνιστική του παρουσία ως Συνταγματάρχης Βαρτάνης στο τηλεοπτικό σίριαλ της δεκεατίας του '70 "Άγνωστος Πόλεμος" του Νίκου Φώσκολου.

Εκτός από τον Γαλιλαίο, στο θέατρο έχει υποδυθεί κι άλλο ιστορικό πρόσωπο, τον αριστερό φιλόσοφο Καρλ Μαρξ με ιδιαίτερη επιτυχία, το 2007.

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε σε πολλές γνωστές ταινίες όπως "Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά", "Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα" και "Σ'αγαπώ" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, "Ορατότης Μηδέν" του Ν. Φώσκολου, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture