Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συναυλίες Μίμη Πλέσσα και Ψαραντώνη έχουν ενταχθεί στα "Πολιτιστικά 2013" του Πανεπιστημίου Πατρών

Συναυλίες Μίμη Πλέσσα και Ψαραντώνη έχου...
Μαρτάτος Tάκης

Ο Ψαραντώνης θα πάρει μέρος σε μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη, στις 19 Μαίου 2013

Πραγματικά εντυπωσιακό και πιο εκτενές και μεγάλο σε χρονική διάρκεια, από κάθε άλλη χρονιά είναι φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Πολιτιστικά 2013» του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 13 Απριλίου και θα συνεχιστούν έως και τις 29 Μαΐου 2013 οπότε και θα πέσει η αυλαία με μία συναυλία με τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, με την Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο, Αίθουσα Ι-1.

Με ιδιαίτερο επίσης ενδιαφέρον αναμένεται την Κυριακή 19 Μαϊου 2013 στις 21.00 η μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στον αξέχαστο Κρητικό τραγουδιστή Νίκο Ξυλούρη (πέθανε το 1980 σε ηλικία 44 ετών), με τη συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών της Κρήτης και της Φοιτητικής Χορευτικής Ομάδας του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Στη συναυλία αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να εμφανιστεί ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) ένας από τους πιο γνωστούς Κρητικούς λυράρηδες, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1942 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης και είναι αδελφός του Νίκου Ξυλούρη και του Γιάννη Ξυλούρη.

Τα «Πολιτιστικά 2013» είναι ένας σημαντικός θεσμός για την πολιτιστική άνθηση του Πανεπιστημίου και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής των Πατρών και αποτελεί ένα βήμα έκφρασης για τις δραστηριότητες των Πολιτιστικών Ομάδων των φοιτητών και των εργαζομένων.

Μέσα από μια σειρά εναλλακτικών πολιτισμικών δραστηριοτήτων, από το θέατρο και το χορό μέχρι τον κινηματογράφο, τη μουσική και τη φωτογραφία, το Πανεπιστήμιο Πατρών επιχειρεί κάθε χρόνο να αναδείξει τη δημιουργική πνοή του πολιτισμού.

Μάλιστα όπως ανέφερε στο thebest.gr ο αναπληρωτής Πρύτανης Παντελής Κυπριανός, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας στοχεύει  μέσω των εκδηλώσεων "Πολιτιστικά 2013" να ενισχύσει τη γέφυρα επικοινωνίας με την πόλη της Πάτρας ενώ φέτος επιχειρείται άνοιγμα και με γειτονικές πόλεις όπως ο Πύργος και το Αίγιο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture