Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το βιβλίο της Βικτωρίας Αγγελοπούλου "Μεθυσμένα καράβια" θα παρουσιαστεί στην Πάτρα στις 26 Απριλίου

Το βιβλίο της Βικτωρίας Αγγελοπούλου &qu...

Στο χώρο της Αγοράς Αργύρη

Το νέο μυθιστόρημα της Πατρινής συμβολαιογράφου και τέως αντιδημάρχου πολιτισμού Βικτωρίας Αγγελοπούλου με τίτλο «Μεθυσμένα Καράβια» (εκδόσεις Το Δόντι) πρόκειται να παρουσιαστεί σε εκδήλωση στην Πάτρα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, στις 20.30 στην αγορά Αργύρη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Νατάσα Τραγουστή (δημοσιογράφος) και ο Γιώργος Κυριακόπουλος (Δικηγόρος, Λέκτορας Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών). Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι Καλλιρόη Τσώκου (Μέλος της Θεατρικής Ομάδας Πάτρας "Υποκριτές") και Γιάννης Γεωργακάκης (Οδοντίατρος, δόκιμο μέλος Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και μέλος της Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας "Ρεφενέ").

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βικτωρία Γ. Αγγελοπούλου, κέρδισε στον 29ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» το βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος.

Η απονομή είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα του «Παρνασσού» (πλ. Καρύτση 8, στην Αθήνα).

Το μυθιστόρημα της «Μεθυσμένα Καράβια», για το οποίο και κέρδισε το βραβείο, αφηγείται την ιστορία νεαρής πιανίστριας, η οποία στην προσπάθεια αναζήτησης του γενεαλογικού της δένδρου στην Αίγυπτο, έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις συνείδησης.

Στην Όαση Σίουα βιώνει τον απόλυτο έρωτα, στο Κάιρο ψυχανεμίζεται τα αρχαία μυστήρια, και στην Αλεξάνδρεια γνωρίζει την οδύνη της απώλειας, το μίσος και την απόγνωση, που την οδηγούν σε ψυχολογική και σωματική κατάρρευση.

Με την εξέλιξη του μύθου, τα γεγονότα και τα πρόσωπα που κινούνται γύρω της, αναπτερώνουν το ηθικό της, και την ωθούν στο μονοπάτι της ανεύρεσης του φυσικού της προγόνου και στη γνώση του πραγματικού της γεννήτορα.

Ταυτόχρονα, οι περιγραφές των τοποθεσιών και οι ιστορικές αναδρομές, δίνουν τη δυνατότητα στη φαντασία του αναγνώστη να τον μεταφέρει στο χτες, στο παρόν, στο αύριο και στο διηνεκές.

«Τα Μεθυσμένα Καράβια» είναι το τρίτο μυθιστόρημα της Βικτωρίας Αγγελοπούλου. Έχουν προηγηθεί το «Συγνώμη που σου είπα ψέματα» και η «Κόκκινη βαλίτσα του έρωτα» (κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Λιβάνη»).

Η φωτ. της κυρίας Αγγελοπούλου είναι από το σάιτ pelop.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture