Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πατρινές συμμετοχές στα φιλμ του τελευταίου Φεστιβάλ Δράμας που θα προβληθούν στις 17/4 στο Ιντεάλ της Πάτρας

Πατρινές συμμετοχές στα φιλμ του τελευτα...

Ανάμεσα τους είναι οι ηθοποιοί Έφη Λογγίνου και Μαρία Καλλιμάνη-Στο φιλμ "Θόλος" παίζει ο γιος του Αντώνη Καφετζόπουλου, Γιώργος

Στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας θα σταθμεύσει αυτές τις μέρες το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Συγκεκριμένα αυτήν την Τετάρτη 17/4 η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας θα φιλοξενήσει στο Ιντεάλ της οδού Αγίου Νικολάου σε 2 προβολές στις 20.15 και στις 22.30, 16 συνολικά φιλμ του 36ου Φεστιβάλ της Δράμας που διεξήχθη από τις 16 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου του 2012.

Επίσης σήμερα Τρίτη η διοργάνωση «Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει…» θα σταθμεύσει στον γειτονικό Πύργο της Ηλείας όπου οι προβολές θα γίνουν σε συνεργασία με την Ε.Λ.Μ.Ε Πύργου και τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου στο Θέατρο Απόλλων στις 21:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένα από τα προβαλλόμενα φετινά φιλμ μικρού μήκους υπάρχουν και συντελεστές από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Παράδειγμα στο «Family Tree» του 34χρονου Φωκίωνα Μπόγρη που κέρδισε στη Δράμα το Ειδικό βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης», παίζει η γνωστή Πατρινή στην καταγωγή ηθοποιός Έφη Λογγίνου (45 τετραγωνικά).

Θέμα της ταινίας "Family Tree" είναι ο πόλεμος μεταξύ των 3 μελών μίας οικογένειας, με φόντο τα προάστια της Αθήνας.

 

Σκηνή από το "Family tree" όπου παίζουν οι Χάρης Φραγκούλης, Μάγια Κώνστα και η Έφη Λογγίνου (η φωτ. είναι από το flix.gr).

Σκηνή από το "Family tree" όπο...

Σκηνή από το "Family tree" όπου παίζουν οι Χάρης Φραγκούλης, Μάγια Κώνστα και η Έφη Λογγίνου (η φωτ. είναι από το flix.gr).

Ακόμα ο σκηνοθέτης του φιλμ «Τσέλσι – Μπαρτσελόνα», Αλέξανδρος Χαντζής που τιμήθηκε με τον Αργυρό Διόνυσο-2ο βραβείο μυθοπλασίας, με τιμητική διάκριση καλύτερου σεναρίου και τιμητική διάκριση καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στον Μάκη Παπαδημητρίου, είναι από το γειτονικό Αγρίνιο.

Έχει γεννηθεί το 1985, είναι απόφοιτος του τμήματος πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί στο θέατρο και το σινεμά («Η καρδιά του κτήνους» του Ρ. Χαραλαμπίδη και «Χώρα Προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα»). Στο φιλμ του παίζουν ακόμα ο Αποστόλης Τότσικας και η Βίκυ Παπαδοπούλου.

Ανάμεσα στα φιλμ που θα έχει την ευκαιρία να δει το Πατρινό σινεφίλ κοινό, θα είναι το «Χαμομήλι» του 24χρονου Νεριτάν Ζιντζιρία από τα Τίρανα, που έχει σαρώσει τα βραβεία (ανάμεσα τους ο Χρυσός Διόνυσος-1ο βραβείο Μυθοπλασίας και το Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης των Κριτικών Κινηματογράφου αλλά και το Κρατικό Βραβείο καλύτερου φιλμ μικρού μήκους 2013).

Επίσης θα προβληθούν το «11.50» του Κύπριου σκηνοθέτη Στυλιανού Κωνσταντίνου (τιμητική διάκριση μοντάζ), το «Παγόβουνο» του 29χρονου Κωνσταντίνου Γεραμπίνη που κέρδισε το Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την καλύτερη ταινία «Κοινωνικού Προβληματισμού» στο 36ο Φεστιβάλ της Δράμας, το «Ghost in the machine» του Oliver Krimpas (Βραβείο «Έλληνες του κόσμου-Σωκράτης Δημητριάδης»), το «The summer after» του Βασίλη Τζιώκα που κέρδισε την τιμητική διάκριση ειδικών εφέ, «Η Πηγή της νιότης» του Υδραίου Παναγιώτη Ράππα που κέρδισε Ειδική μνεία Animation και ο «Θόλος» των Νίκου Αποστολόπουλου και της Κατερίνας Γεροθανάση (βραβείο καλύτερης σπουδαστικής ταινίας) όπου μάλιστα πρωταγωνιστεί ο νεαρός γιος του Αντώνη Καφετζόπουλου, Γιώργος Καφετζόπουλος, ο οποίος έχει ήδη παίξει και φιλμ μεγάλου μήκους όπως την ταινία «Τα Κωλόπαιδα» του Στέλιου Καμμίτση.

 

O νεαρός ηθοποιός Γιώργος Καφετζόπουλος.

O νεαρός ηθοποιός Γιώργος Καφετζόπουλος.

O νεαρός ηθοποιός Γιώργος Καφετζόπουλος.

Τέλος το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει τα φιλμ «Eight-minute deadline» της Ζίνας Παπαδοπούλου και του Πέτρου Παπαδόπουλου (τιμητική διάκριση animation και Βραβείο Ομοπσονδίας Κινηματογραφικών λεσχών Ελλάδος), «Μακαρισμοί» του 28χρονου Αθηναίου σκηνοθέτη, απόφοιτου του London School of Economics Αριστοτέλη Μαραγκού (Τιμητική Διάκριση Κοστουμιών για τις Δέσποινα Ησαία και Ιουλία Σταυρίδου), «Καθαρό Ραδιόφωνο» του Θεσσαλονικιού Γιώργου Τελτζίδη (Βραβείο Ντοκιμαντέρ), το «The Mirror of Lord Patschog» της Ελίζας Πάνικ (Τιμητική Διάκριση φωτογραφίας στον Γιώργο Καρβέλα), το «Nobodys perfetc» της Δέσποινας Καβύρη και του Γιώργου Μαντζουρανίδη (Τιμητική Διάκριση Μακιγιάζ), το «Αρουντέλ» σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (Τιμητική διάκριση σκηνικών στην Όλγα Λεοντιάδου) όπου παίζουν οι Χρήστος Πασσαλής, Μισέλ Βάλευ και Άρης Σερβετάλης και το «Evergreen», 1η σκηνοθετική δουλειά της Ιφιγένειας Κοτσώνη, σεναριογράφου της γνωστής ταινίας «Γαμήλιο Πάρτυ» της Κριστίν Κρόκος. Το «Evergreen» κέρδισε στη Δράμα την Τιμητική διάκριση μουσικής για τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι στους «Μακαρισμούς» του Αριστοτέλη Μαραγκού παίζουν οι ηθοποιοί Χρήστος Βαλαβανίδης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Μιχάλης Οικονόμου, Μαρία Κατσανδρή και η Αιγιώτισσα στην καταγωγή, ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Δράμας, ο σκηνοθέτης Αντώνης Παπαδόπουλος είναι ως γνωστόν Πατρινός και αναμένεται να παρευρεθεί την Τετάρτη 17/4 στην Πάτρα στις προβολές στο Ιντεάλ.

*Η προβολή για τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας με κάρτα διαρκείας, θα είναι δωρεάν ενώ για τους υπόλοιπους θεατές το κόστος θα είναι 6 ευρώ για όλες τις ταινίες.

Επιμέλεια-Τάκης Γ. Μαρτάτος

 

Ο Πατρινός καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Δράμας, Αντώνης Παπαδόπουλος.

Ο Πατρινός καλλιτεχνικός διευθυντής του ...

Ο Πατρινός καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Δράμας, Αντώνης Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture