Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αύριο Τετάρτη στο Παλαιό Φάληρο η κηδεία της θρυλικής ερμηνεύτριας της ελαφράς μουσικής, Νινής Ζαχά

Αύριο Τετάρτη στο Παλαιό Φάληρο η κηδεία...

Το αλλοτινό "παιδί θαύμα" της "Μάντρας του Αττίκ" έσβησε στα 82 της χρόνια

Μία από τις πιο ωραίες και χαρακτηριστικές φωνές της παλιάς Ελληνικής ελαφράς μουσικής, η Νινή Ζαχά σίγησε καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Η Νινή Ζαχά είχε ξεκινήσει το 1938 ως παιδί θαύμα στην περίφημη «Μάντρα του Αττίκ», την καλλιτεχνική ομάδα που ιδρύθηκε το 1931.

Οι παλιότεροι Πατρινοί θυμούνται τη Νινή Ζαχά και από μουσικές εμφανίσεις της στην Πάτρα.

Η εκλιπούσα καλλιτέχνιδα είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη το 1931. Στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού της Βαρκελώνης (1963) το τραγούδι της «Μαρία-Μαρία» (σε στίχους της Δανάης) ήρθε πέμπτο ενώ μία χρονιά μετά, το 1964, το τραγούδι της «Στην Πάλμα», ερμηνευμένο από την ίδια και τον Τζίμη Μακούλη πήρε το Γ΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Πάλμας.

Γνωστά τραγούδια της Νινής Ζαχά ήταν τα «Κοντά στο τζάκι πάλι θα 'μαστε αλήθεια», «Εγώ θα σ' αγαπώ και μη σε νοιάζει», «Χίλια χρόνια μαζί», «Ήρθε το καλοκαίρι», «Ένας ταχυδρόμος μόνη πια χαρά μου», «Φύγε λοιπόν», «Μία προσευχή», «Στων ματιών της τις θάλασσες», «Αύριο», «Ένα φλερτ ήταν αυτό και τίποτ' άλλο», «Mα εγώ αγαπώ μία», «Μη μ' αγγίζεις, μη», «Δεν είν' έτσι η αγάπη», «Πού είσαστε φίλοι», «Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόποις», «Μου λείπεις εσύ».

Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 17/4/2013 στις 5.30 το απόγευμα, από το Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου.

Δίσκοι LP που περιλαμβάνουν τραγούδια της ερμηνευμένα από άλλες τραγουδίστριες κυρίως από την φωνή της σπουδαίας Αλέκας Κανελλίδου, είναι οι εξής, «Έλα στο σήμερα» (1977), «Αν ξαναγεννιόμουνα» (1981), «Πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα» (1982), «Αν θα σ' αγαπήσω» (1983), «Φταίμε» (1991), κ.α.

Η Νινή Ζαχά είχε συμμετάσχει και σε άλμπουμ ερμηνεύοντας τραγούδια άλλων τραγουδοποιών όπως τα «Ξαναζώντας στη Μάντρα του» (1965), «Η Αθήνα τραγουδά Χατζιδάκι» (1968), «Η Νινή Ζαχά στα ωραιότερα τραγούδια του Αττίκ» (1969), «Μίμης Πλέσσας: Τί να πρωτοθυμηθώ» (1985), κ.α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture