Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης αυτό το Σάββατο το μεσημέρι θα βρίσκεται στο Πολύεδρο της Πάτρας

O συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης αυτό ...

Θα μιλήσει για το συγγραφικό του έργο-Το θεατρικό του έργο "Καλιφόρνια Ντρίμινγκ" έχει ανέβει αυτές τις μέρες από την ομάδα του "Ρεφενέ"

Με αφορμή το ανέβασμα του θεατρικού του έργου «Καλιφόρνια Ντρίμιν» από το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» (10-28 Απριλίου 2013 στη σκηνή του θεάτρου «Αγορά» στην οδό Καραισκάκη στην Πάτρα), ο Βασίλης Κατσικονούρης που ανήκει στη νεότερη ταλαντούχα γενιά των Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, θα έρθει στην Πάτρα αυτό το Σάββατο 13/4 στη 1 το μεσημέρι στο Πολύεδρο.

Ο Βασίλης Κατσικονούρης στην εκδήλωση θα μιλήσει για το έργο του, την τυπολογία των χαρακτήρων του, τις θεματικές του εμμονές αλλά και την ιδιαίτερη προσοχή στη γλώσσα.

Επίσης ο ποιητής Γιάννης Χρυσανθόπουλος θα καταθέσει την προσωπική του ματιά και εντύπωση για το συγγραφικό και θεατρικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη.

Ο συγγραφέας με την ευκαιρία του ερχομού του στην Πάτρας μετά από πρόσκληση του «Ρεφενέ», αναμένεται να παρακολουθήσει και την παράσταση που ξεκίνησε με επιτυχία χθες Τετάρτη 10 Απριλίου 2013.

Ήδη στην βιτρίνα του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη έχουν τοποθετηθεί βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει από τον Βασίλη Κατσικονούρη όπως η μεγάλη επιτυχία του «Το Γάλα» που συνεχίζει έξι χρόνια τώρα να παίζει η Άννα Βαγενά ενώ μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Γιώργου Σιούγα το 2011.

Στο θέατρο έχουν μεταφερθεί κι άλλα θεατρικά του, όπως το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» αλλά και «Το μπουφάν της Χάρλεϊ» με την Άννα Παναγιωτοπούλου και το «Πήρε τη ζωή της στα χέρια της» που ανέβηκε στο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου από τον Γιώργο Παλούμπη με την Υρώ Μανέ, τον Δημήτρη Αλεξανδρή, τον Νίκο Αρβανίτη και την Μαρία Σολωμού.

Ο Βασίλης Κατσικονούρης έχει γεννηθεί το 1960 στο Κιλκίς και ζει στην Αθήνα από δώδεκα ετών. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση.

Το 1990 έγραψε το πρώτο του θεατρικό έργο, το «Εντελώς Αναξιοπρεπές», το οποίο δέκα περίπου χρόνια αργότερα, το 2001, βραβεύτηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση και το 2004 παρουσιάστηκε στο θέατρο Στοά σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη (Παύλος Ορκόπουλος, Εύα Καμινάρη, Θ. Παπαγεωργίου).

Την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε και στο Εθνικό θέατρο, στην Πειραματική Σκηνή το έργο «Καλιφόρνια Ντρίμιν» (Α΄ Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου 2002) σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, με τους Δημοσθένη Ελευθεριάδη, Στάθη Μαντζώρο, Εύη Σαουλίδου, Κατερίνα Φωτιάδη.

Πιο πριν, το 1999 και το 2002, είχαν παρουσιαστεί, αντίστοιχα, τα έργα «Λεπτή γραμμή» και «Μπάμπουσκα» από την Ομάδα Κουάντα. Το 2006 έλαβε το Γ΄ Κρατικό Βραβείο καλύτερου θεατρικού έργου για τη «Φανέλα» και το Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησαν, σε σκηνοθεσία Ν. Μαστοράκη, οι παραστάσεις του έργου «Το Γάλα» στο Εθνικό θέατρο (Νέα Σκηνή - Θέατρο Χώρα) σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη με την Μάνια Παπαδημητρίου, τον Γιάννο Περλέγκα, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Παπαχρόνη και την Μαρία Παπαστεφανάκη.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί στη Γερμανία (2006, Φεστιβάλ Ευρωπαίων Δραματουργών, Βισμπάντεν, Φρανκφούρτη), στο Βελιγράδι, στη Βαρσοβία (2009-10, Θέατρο Kamienica) και στην Κύπρο.

Έχει γράψει και ένα θεατρικό μονόλογο που ερμήνευσε ο Δημήτρης Πιατάς.

Επιμέλεια - Τ. Μαρτάτος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture