Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η παράσταση "Παιχνίδια Μυαλού-Ισιδώρα Ντάνκαν" θα παρουσιαστεί στο "Πολυτεχνείον" στο Αίγιο

Η παράσταση "Παιχνίδια Μυαλού-Ισιδώ...

Στις 13, 14 και 15 Απριλίου στις 21.00

Την Ισιδώρα Ντάνκαν, αυτή τη γυναίκα θρύλο, την ιέρεια του μοντέρνου χορού, την πρώτη ξυπόλητη χορεύτρια, που σε κάθε άλμα μετάγγιζε την ουσία της ύπαρξής της και γοήτευε τον θεατή, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό στο «Πολυτεχνείο» του γειτονικού Αιγίου, όπου θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Παιχνίδια μυαλού- Ισιδώρα Ντάνκαν» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Θανάσης Θεολόγης.

Παρά τις τραγωδίες που έπληξαν την ζωή της, η Ντάνκαν (1877-1927) στάθηκε στα πόδια της, αφού γι’ αυτήν η τέχνη ήταν ακόμη και πάνω από τη ζωή.

Όπως έλεγε ο Μπουρντέλ «…η Ιζαντόρα είναι ένα κομμάτι μάρμαρο που πάλλεται από αιωνιότητα. Πάλλεται μεταξύ της τέχνης και του έρωτα». Έρωτας, Τέχνη, Ζωή Ένα τρίπτυχο που απασχόλησε, απασχολεί και θα απασχολεί αιώνια την παγκόσμια λογοτεχνία και το θέατρο… Τέχνη, Ζωή, Έρωτας Δύσκολος συνδυασμός… Πώς να τα συμβιβάσει κανείς; Ζωή, Έρωτας, Τέχνη Πώς να τα διαχωρίσει κανείς; Αφού η Τέχνη είναι Έρωτας. Κι ο Έρωτας θαυμαστής της Τέχνης. Αφού η Ζωή είναι Τέχνη. Και η Τέχνη εμπνέεται από τη Ζωή. Ιζαντόρα Ντάνκαν… Η ζωή την τιμώρησε. Ο έρωτας την απογοήτευσε. Ο θάνατος την διεκδίκησε… αλλά η τέχνη την δικαίωσε».

Την Ισιδώρα Ντάνκαν ερμηνεύει η ηθοποιός Ιωάννα Δελάκου. Στο πιάνο ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιούρι Στούπελ.

Χορογραφίες: Τάνια Μιλτένοβα, Σκηνικά-Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου.

Παραστάσεις: Σάββατο 13, Κυριακή 14 & Δευτέρα 15 Απριλίου ώρα 9.μ.μ. Τιμή εισιτηρίου: 8€ κανονικό, 6€ φοιτητικό/ ομαδικό/ ανεργίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture