Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αίγιο: Συνεχίζεται η έκθεση "Το Έθνος των ονείρων"

Αίγιο: Συνεχίζεται η έκθεση "Το Έθν...

Μέσα από τις υδατογραφίες του Βαυαρού αξιωματικού Λούντβιχ Κελνμπέργκερ

Η μεγαλύτερη επιβράβευση και ικανοποίηση όσων επέλεξαν και έστησαν την πρωτότυπη έκθεση υδατογραφιών στην καρδιά του Αιγίου είναι οι εντυπώσεις των επισκεπτών αλλά και των πολλών μαθητών που οργανωμένα και με συνεχή ροή έρχονται καθημερινά στον ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο.

Σύμφωνα με όσα λένε αλλά και γράφουν οι επισκέπτες στο βιβλίο εντυπώσεων, πρόκειται για μια συγκλονιστική σε ιστορικά και εθνογραφικά στοιχεία της πρώτης οθωνικής περιόδου έκθεση, για έναν σταθμό πολιτισμού, μια έκθεση-όαση που κάνει την πόλη μας πολιτισμικά πλουσιότερη.

Αξίζει να σημειωθεί και να δοθούν συγχαρητήρια στους δασκάλους και διευθυντές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου όπως και του 10ου που από την πρώτη στιγμή μερίμνησαν να  στείλουν σχεδόν όλους τους μαθητές τους στην έκθεση. Και φυσικά, ακολουθούν και άλλα σχολεία του Δήμου όπως ενδεικτικά αναφέρουμε το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, Ροδοδάφνης, Σελιανιτίκων,  το 1ο και το 4ο Αιγίου, το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου και πολλά άλλα που είτε επισκέφτηκαν είτε έχουν κλείσει το ραντεβού τους για τις ερχόμενες ημέρες καθώς η έκθεση συνεχίζεται.

Από τους πρώτους επισκέπτες της έκθεσης ήταν και σύσσωμο το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αιγίου.

Μια υποδειγματική επίσκεψη

Οι πιο μικροί επισκέπτες της έκθεσης μέχρι σήμερα αλλά και οι πιο ενημερωμένοι για όσα είχαν να δουν ήσαν τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού-Νηπιαγωγείου του «Ουράνιου Τόξου». Με ενθουσιασμό αλλά και την αρμόζουσα σοβαρότητα οι μικροί μαθητές, που είχαν ήδη μελετήσει τα εκθέματα μέσα από φωτογραφίες, μας εξέπληξαν ευχάριστα όταν μαζί με την παιδαγωγό τους κ. Μαριάνθη Δημοπούλου μπήκαν στο χώρο της έκθεσης με αποστολή να ταυτοποιήσουν τις φωτογραφίες, που είχαν ήδη μελετήσει, με τις υδατογραφίες της έκθεσης και να τις περιγράψουν στους συμμαθητές τους. Έπειτα από το βιωματικό μάθημα έφτιαξαν τη δική τους πρωτότυπη ελληνική σημαία και τραγούδησαν τον εθνικό μας ύμνο.

Διοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Αιγίου του Δήμου Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο του Κέντρου Λόγου & Τέχνης «Διέξοδος» Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Ώρες λειτουργίας (Μητροπόλεως 16, Αίγιο) :

Πρωινά Δευτέρα ως Παρασκευή 10.30-1

Απογεύματα Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 6.30-8.30

Είσοδος ελεύθερη.

Επισκέψεις σχολείων θα γίνονται με ραντεβού για να προγραμματίζεται η ξενάγηση. (Τηλ.επικοινωνίας: 6974894013)

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture