Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η μουσική performance "Γράμματα στα κοριτσάκια" της Violet Louise θα παρουσιαστεί στο Λιθογραφείον της Πάτρας

Η μουσική performance "Γράμματα στα...

Την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 στις 21:30

Το θέατρο Λιθογραφείον της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, θα παρουσιάσει την μουσικό και performer Violet Louise στην μουσική παράσταση με τίτλο «Γράμματα στα Κοριτσάκια» που θα ανέβει τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 στις 21:30.

Πρόκειται για μια μουσική performance για τη σκοτεινή πλευρά της δημιουργίας, βασισμένη στη μυστική αλληλογραφία του Lewis Carroll με τις ανήλικες φίλες του.

O αξιότιμος κύριος Lewis Carroll Dodgson και τα γράμματα στις μικρές του φίλες. Ο συγγραφέας της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, o καθηγητής μαθηματικών, o φωτογράφος, ο κληρικός.

Προσωπικότητα πολύπλευρη και διφορούμενη, άφησε ένα τεράστιο συγγραφικό έργο, ένα διαρκές ερωτηματικό γύρω από την ερωτική του ταυτότητα κι ένα ογκώδες ημερολόγιο, από το οποίο κάποτε εξαφανίστηκαν περιέργως δύο τόμοι.

«Αν έχεις την καλοσύνη, παράγγειλε στην Τζούντυ -μαζί με την αγάπη μου, που τη στέλνω πολύ δισταχτικά- ότι ίσως τη συγχωρέσω, αλλά δε θα ξεχάσω ποτέ πόσο άσπλαχνα μου φέρθηκε χτες εδώ, στο διαμέρισμά μου.

Δεν ήσουν μπροστά και δε  θα ταλαιπωρήσω με περιγραφές την ευαίσθητη φύση σου. Κάποια μέρα όμως θα της το ξεπληρώσω. Ένα αποπνικτικό απόγευμα που θα βρεθεί εδώ, μισολιπόθυμη από τη δίψα, θα βγάλω ένα μπουκάλι υπέροχη δροσερή λεμονάδα. Θα το ξεβουλώσω και θα το αδειάσω σε ένα ψηλό ποτήρι, με μπόλικο αφρό. Θα βάλω το ποτήρι κοντά της, και τότε θα έχει την ικανοποίηση να με δει να το πίνω εγώ, χωρίς να φτάσει στα δικά της χείλη ούτε σταγόνα.Τρυφερά δικός σου, όπως πάντα. C.L. Dodgson» (απόσπασμα από την ελληνική έκδοση «Γράμματα στα Κοριτσάκια και Φωτογραφίες», μετάφραση Τζένη Μαστοράκη, εκδόσεις Άγρα, Αθήνα 1982).

Θέατρο Λιθογραφείον

Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Απριλίου

Έναρξη: 21:30

Είσοδος: 10€

Τηλ. Κρατήσεων: 2610 328 394

Συντελεστές:

Σύλληψη - Υλοποίηση - Κίνηση: Violet Louise

Μουσική - Sound Design: Violet Louise

Επιμέλεια Κίνησης: Χαρά Κότσαλη - Pauline Huguet

Ηχοληψία - Βοηθός Sound Design: Άρης Παυλίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Pauline Huguet

Κοστούμι : Δήμητρα Λιάκουρα

Φωτογραφίες: Περικλής Πραβήτας

Θέατρο Λιθογραφείον

Μαιζώνος 172β, 26222 Πάτρα

τηλ. 2610 328 394.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture