Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To νέο βιβλίο της Γιώγιας Σιώκου "Αρχαία Μέλισσα" θα παρουσιαστεί στο Πολύεδρο της Πάτρας

To νέο βιβλίο της Γιώγιας Σιώκου "Α...

Αυτό το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι

Εκδήλωση παρουσίασης του νέου έβδομου δίγλωσσου βιβλίου της ποιήτριας Γιώγιας Σιώκου με τίτλο «Αρχαία Μέλισσα», θα πραγματοποιηθεί στο Πολύεδρο της Πάτρας στην οδό Κανακάρη 147, το προσεχές  Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στη 1 το μεσημέρι.

Θα μιλήσουν η Μαρία Αλεξανδράκη, επίτιμη Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και η Ευγενία Αρβανίτη, φιλόλογος.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Maria Eleni Giuliani με φλάουτο. Την μετάφραση στα Αγγλικά έχει επιμεληθεί ο David Connolly και τη ζωγραφική του εξωφύλλου ο Πέτρος Ζουμπουλάκης,

Η Γιώγια Σιώκου έχει γεννηθεί στα Χανιά της Κρήτης. Ήρθε στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του '70. Εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μια συνάντησή της με τον σπουδαίο Γιάννη Ρίτσο, στάθηκε η αφορμή για μια μακρόχρονη γνωριμία. Ήταν αυτός που την έπεισε να ασχοληθεί σοβαρά με τη λογοτεχνία.

Η ποίησή της έχει δημοσιευτεί στη "Φιλολογική Πρωτοχρονιά" 2002 και 2003, όπως επίσης και σε λογοτεχνικά έντυπα. 'Εχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις.

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, μόλις εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο "Ο εμπαιγμός των ειδώλων" το παρουσίασε στο πλαίσιο του Συμποσίου Ποίησης 1995.

Ποιήματά της έχει μεταφράσει ο Ντέιβιντ Κόνολι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture