Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι κρίσεις δεν τελειώνουν με… πολέμους

Οι κρίσεις δεν τελειώνουν με… πολέμους

Οι πόλεμοι βέβαια δημιούργησαν νέες κρίσεις, άνοιξαν καινούριες και περισσότερο βαθιές πληγές

Δυστυχώς η Ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα μεγάλων κρίσεων, που τελείωσαν ή εκτονώθηκαν στιγμιαία, μέσα από μια πολεμική αντιπαράθεση. Οι πόλεμοι εκείνοι βέβαια δημιούργησαν νέες κρίσεις, άνοιξαν καινούριες και περισσότερο βαθιές πληγές, σε βάθος χρόνου προκάλεσαν πολύ μεγαλύτερο κόστος και τίμημα.

Η παράμετρος αυτή ωστόσο, υποτιμήθηκε πάντοτε από εκείνους που προκάλεσαν τους πολέμους. Που δεν διατήρησαν την ψυχραιμία τους, άλλα έσπευσαν με σπουδή στη  βία και τον θάνατο των όπλων.

Η Βόρεια Κορέα και ο νέος ηγέτης της, Κιμ Γιονγκ Ουν, παίζουν εδώ και πολύ καιρό με τη φωτιά. Τις τελευταίες ώρες, η ένταση έχει οξυνθεί, με πυραύλους να στοχεύουν αμερικανικές βάσεις στην Ασία και τον Ειρηνικό, και να απειλούν ευθέως τη Νότια Κορέα, η οποία έχει τεθεί σε πολεμική προετοιμασία.

Η λογική και οι πιθανότητες βέβαια λένε ότι… το κουμπί δεν θα πατηθεί, ο αναβρασμός και η ανασφάλεια ωστόσο έχουν αντίστοιχα διαβρωτικά αποτελέσματα. Όσο για τους χιλιάδες πολίτες της Βόρειας Κορέας που παρέλασαν το πρωί στην Πιονγιάνγκ, κραυγάζοντας “θάνατος στους ιμπεριαλιστές”, φυσικά και τους διαφεύγει η λεπτομέρεια ότι ο θάνατος δεν κάνει… ιδεολογικές προτιμήσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture