Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O Ηλείος ηθοποιός Βασίλης Παλαιολόγος μίλησε στο thebest.gr για την "Άλωση της Κωνσταντίας" -"Είναι μία γλυκόπιοτη παράσταση που αρέσει στον κόσμο"

O Ηλείος ηθοποιός Βασίλης Παλαιολόγος μί...

Το έργο όπου συμπρωταγωνιστούν οι Άννα Βαγενά και Ελένη Γερασιμίδου, θα παρουσιαστεί στο Πάνθεον της Πάτρας την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20.00

Μία επιτυχημένη παράσταση της Αθήνας, «Η  Άλωση της Κωσταντίας», που ανέβηκε από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο του 2013 στο θέατρο Μεταξουργείο της Αθήνας, θα σταθμεύσει αυτή την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στην Πάτρα στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον της οδού Δημητρίου Γούναρη και Κανακάρη. Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ.

Το έργο που αποτελεί μία ανατρεπτική κωμωδία με φόντο την Κωνσταντινούπολη του σήμερα, αποτελεί θεατρική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Γιάννη Μακριδάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία.

Στην παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης (έχει επιμεληθεί και τη θεατρική προσαρμογή του κειμένου) παίζουν οι αγαπητοί και δημοφιλείς ηθοποιοί Άννα Βαγενά, Ελένη Γερασιμίδου και ο Βασίλης Παλαιολόγος που έχει καταγωγή από τη γειτονική Ηλεία και συγκεκριμένα την περιοχή του Πύργου.

Μιλώντας στο thebest.gr, ο Βασίλης Παλαιολόγος μας εξήγησε ότι το έργο αναφέρεται στην ιστορία μίας γυναίκας, της Κωνσταντίας (Άννα Βαγενά) που ζει στη σημερινή Κωνσταντινούπολη και μία μέρα λαμβάνει ένα φάκελο από τον γαμπρό της.

Τα όσα αποκαλυπτικά γράφονται σε αυτό το γράμμα τα σχολιάζει επί σκηνής με την φίλη της Ευαγγελία (Ελένη Γερασιμίδου).

«Στην παράσταση υποδύομαι τον αποστολέα, τον “μαέστρο” των όσων διαδραματίζονται κατά κάποιο τρόπο, ο οποίος ζωντανεύει και αφηγείται τα όσα γράφονται και περιέχονται σε αυτό το γράμμα. Στη διάρκεια του έργου βλέπουμε την άλωση στην κυριολεξία της ψυχής και του μυαλού της Κωνσταντίας που μέσα από το γράμμα μαθαίνει άγνωστα πράγματα για την αληθινή ταυτότητα και εθνικότητα του άνδρα της κόρης της.

Δεν αποκαλύπτω περισσότερα, πάντως η παράσταση που είναι μία γλυκιά κωμωδία, έχει στο τέλος δύο πολύ σημαντικές ανατροπές ενώ αφήνει στον κόσμο μία ωραία, γλυκιά γεύση», ανέφερε χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο Βασίλης Παλαιολόγος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην περιοχή Κολίρι, έξω από τον Πύργο ενώ από τις πρώτες καλλιτεχνικές του δουλειές που τον έκαναν ευρύτερα γνωστό και αγαπητό στο κοινό, ήταν το δημοφιλές σήριαλ “Δύο Ξένοι” του Mega με το Νίκο Σεργιανόπουλο και την Εβελίνα Παπούλια (υποδυόταν έναν από τους σπουδαστές της σχολής).

Με την Άννα Βαγενά ο ταλαντούχος ηθοποιός Βασίλης Παλαιολόγος συνεργάστηκε και στην αξιόλογη παράσταση «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία της ίδιας της κυρίας Βαγενά που είχε παιχθεί με ιδιαίτερη επιτυχία και στο Πάνθεον της Πάτρας.

Όπως μας ενημέρωσε ο Βασίλης Παλαιολόγος, η επιτυχής πορεία της παράστασης «Το Γάλα» συνεχίζεται για 6η χρονιά και μάλιστα ήδη χθες και προχθές έπαιξαν το έργο στην Στυλίδα (Πάρκο Λαού) και στον Αλμυρό ενώ από τις 12 Απριλίου 2013 θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου «Μεταξουργείο» στην Αθήνα.

Μάλιστα το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται η Άννα Βαγενά και ο Βασίλης Παλαιολόγος να πραγματοποιήσουν και περιοδεία με «Το Γάλα» κυρίως σε πόλεις της Ελλάδας όπου δεν έχουν παρουσιάσει το συγκεκριμένο δραματικό έργο.

Να σημειώσουμε ότι στη νέα διανομή των ρόλων της παράστασης παίζουν η Άννα Βαγενά – Μάνα, ο Λευτέρης Δημητρόπουλος το ρόλο του σχιζοφρενή νεαρού μετανάστη Λευτέρη, ο Βασίλης Παλαιολόγος το ρόλο του μεγαλύτερου αδελφού του, Αντώνη και η Κατερίνα Θεοχάρη – Νατάσα.

Με την Άννα Βαγενά ο Βασίλης Παλαιολόγος θεωρεί πια ότι έχουν αναπτύξει έναν κώδικα επικοινωνίας επί σκηνής καθώς συνεργάζονται σταθερά τώρα τα τελευταία τρία χρόνια. «Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος και σπουδαία ηθοποιός και είναι αμφίδρομη η επικοινωνία μας.

Σε εποχές όπως αυτή της κρίσης με τα τόσα προβλήματα, είναι ευτύχημα να κάνεις τέτοιου είδους συνεργασίες όπως με την Άννα Βαγενά και την Ελένη Γερασιμίδου που είναι δύο υπέροχες γυναίκες, συνεργάτιδες και συνάδελφοι», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Παλαιολόγος.

Ο συμπαθής ηθοποιός που πριν περίπου 2 χρόνια είχε μιλήσει και στο The Best Magazine, παρουσίασε επίσης την περασμένη χειμερινή σαιζόν, για 2η χρονιά το έργο του 30χρονου βραβευμένου Ισπανού συγγραφέα Άμπελ Θαμόρα «Υπό το Μηδέν» στο Θέατρο “Π.Κ” της Αθήνας . Επρόκειτο για μία ιδιαίτερα μοντέρνα παράσταση που είχε θερμή υποδοχή από το κοινό.

Όσο για τα προσεχή σχέδια του, πιθανότατα θα παίξει σε μία κινηματογραφική ταινία που θα γυριστεί το καλοκαίρι του 2013.

Λίγα λόγια για την «Άλωση της Κωνσταντίας»

Δύο γυναίκες φίλες, σύγχρονες Ελληνίδες της Πόλης, η Άννα Βαγενά και η Ελένη Γερασιμίδου, ζουν και βιώνουν μέσα από τη διήγηση ενός γράμματος ανείπωτες καταστάσεις με σχεδόν αστυνομική πλοκή!

Οι δύο φίλες, είναι από τους λίγους Έλληνες που έχουν πλέον απομείνει στην Πόλη όπου άλλοτε έσφυζε ο Ελληνισμός και παλεύουν να συνυπάρξουν αρμονικά με τους Τούρκους και τις αναμνήσεις μιας ζωής αλλοτινής.

Μέσα από το καλογραμμένο αυτό έργο αναδύονται οι πολιτισμικές, πολιτικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των δύο γειτονικών λαών με τις προαιώνιες διαφορές, που καλούνται να συγκατοικήσουν, απρόθυμοι πια και να καταρρίψουν τις αποστάσεις που τους χωρίζουν. Με όχημα το χιούμορ, ο συγγραφέας καταφέρνει να θίξει εκ νέου ζητήματα που φαίνονται πια "σκονισμένα" από τη λήθη και το πέρασμα του χρόνου.

Πρόκειται για μία ιστορία που έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Πόλης και φτάνει μέχρι την Ελλάδα του σήμερα. Η συγκίνηση εναλλάσσεται στη διάρκεια της παράστασης με το γέλιο και την ελπίδα, μέσα από τις απολαυστικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών καθώς και του τρίτου προσώπου της ιστορίας, το οποίο υποδύεται ο Βασίλης Παλαιολόγος.

Η διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια είναι του Χρήστου Βαλαβανίδη και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου.

Η παράσταση «Η Άλωση της Κωνσατντίας» το Σάββατο 30/3 θα παιχθεί στα Ιωάννινα, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας», σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στις 20.00 στο Πάνθεον της Πάτρας (τηλ. 2610 325778, θα ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ).

Για τη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, από την Παρασκευή 5 Απριλίου έως και την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 στο Θέατρο «Άνετον» ενώ εφόσον λυθούν κάποιες διαδικαστικές εκκρεμότητες, αναμένεται να ταξιδέψει και στο Θέατρο Ζωγράφειου Λυκείου στην Κωνσταντινούπολη στις 8 Μαΐου 2013.

Τάκης Γ. Μαρτάτος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture